Life

O femeie însărcinată din România a stat un an internată la ATI. Ce s-a întâmplat în momentul în care și-a văzut copilul pentru prima oară

O poveste dureroasă i-a impresionat pe medicii din Marea Britanie. O româncă însărcinată a stat un an internată la ATI după ce s-a infectat cu noul coronavirus.
20.11.2022 | 09:48
O femeie insarcinata din Romania a stat un an internata la ATI Ce sa intamplat in momentul in care sia vazut copilul pentru prima oara
Nicole Tuna a stat internată 360 de zile la ATI. Sursă foto: captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicole Tuna este femeia din România care a trecut prin momente fără precedent. Aceasta a fost infectată cu noul coronavirus în momentul în care era însărcinată.

Nicole Tuna a fost internată 360 de zile la ATI

Forma de COVID a fost una atât de gravă încât femeia a petrecut nu mai puțin de un an la secția de Terapie Intensivă a unui spital din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Era însărcinată în opt luni atunci când a contactat virusul, iar la scurt timp după ce a născut, medicii au internat-o la ATI. Starea de sănătate a lui Nicole Tuna era una atât de gravă, încât medicii au fost nevoiți să o pună în comă indusă, astfel încât să-i poată oxigena sângele.

După un an petrecut la ATI, în luna februarie a acestui an, femeia a reușit să se trezească. Fiica sa, Thea, avea deja trei luni de zile, însă Nicole Tuna a putut să o vadă de abia când aceasta avea șase luni.

ADVERTISEMENT

Femeia își amintește tot ceea ce s-a întâmplat înainte de a intra în comă. Medicii au întrebat-o care sunt ultimele ei dorințe, iar Nicole Tuna a vrut doar să trăiască alături de copiii ei, aceasta mai având și un băiețel în vârstă de doar șase ani.

Ultima dorință a lui Nicole Tuna

”Unul dintre doctori a venit la mine şi m-a întrebat care sunt ultimele mele dorinţe.

Iar în acel moment am spus că dorinţa mea este să trăiesc, alături de copiii mei, pentru că vreau să stau cu ei, să-i văd cum cresc”, a povestit femeia, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Iar medicii se pare că i-au împlinit dorința. După 360 de zile petrecute la secția de Terapie Intensivă, femeia a reușit să își revină.

Aceasta nu a fost însă singură. Soțul ei venea în fiecare zi să o vadă, deși stătea la peste 200 de kilometri distanță de spitalul respectiv.

ADVERTISEMENT

Medicii au fost impresionați de cazul femeii

Povestea i-a impresionat până la lacrimi și pe medici. Astfel, în momentul în care Nicole Tuna a fost externată, aceasta a părăsit spitalul într-un val de aplauze și plânsete.

Kerry Pooley, una dintre asistentele medicale care s-a ocupat de cazul româncei spune că povestea lui Nicole Tuna a ridicat moralul echipei.

Toți medicii implicați în acest proces s-au bucurat că au reușit să salveze o viață, în ciuda faptului că șansele erau destul de mici.

”Să putem să plângem de bucurie pentru Nicole este absolut minunat şi un mare impuls pentru moralul echipei, să vadă că toată munca grea a dus-o pe Nicolo acolo unde trebuie să fie, adică să-şi alinte copiii în seara asta”, a povestit asistenta, notează observatornews.ro.

La rândul ei, românca din Marea Britanie a dezvăluit că după această experiență simte că trăiește din nou și va profita de această șansă pentru a petrece cât mai mult timp alături de familie, care nu a abandonat-o nici măcar un moment.

ADVERTISEMENT