News

O femeie s-a aruncat în fața metroului la Piața Victoriei. Intervenție de urgență a autorităților

O femeie s-a aruncat în fața metroului, în Capitală.  S-a întâmplat duminică după-amiază, la stația Piața Victoriei. Autoritățile au intervenit de urgență.
10.07.2022 | 16:02
O femeie sa aruncat in fata metroului la Piata Victoriei Interventie de urgenta a autoritatilor
Care este starea femeii. Sursa foto: Metrorex
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 59 de ani s-a aruncat pe șine, duminică după-amiază, la stația de metrou Piața Victoriei. Astfel, trenul a lovit-o. La fața locului au fost chemate autoritățile.

O femeie s-a aruncat pe șine, la metrou, în Capitală. Care este starea ei

Salvatorii au găsit-o pe victimă inconștientă, dar supraviețuind. Se ia în calcul o tentativă de suicid. Locul incidentului a fost închis până la stabilizarea situației și s-a demarat o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT

”Metrorex informează că astăzi, 10.07.2022,la ora 15:03, în staţia de metrou Piața Victoriei 1, o călătoare a căzut în calea de rulare, pe firul 2, posibilă tentativa de suicid. 

Circulația trenurilor a fost reorganizată şi se circulă în sistem pendulă între staţiile Pipera şi Aviatorilor pe firul 2.

ADVERTISEMENT

Echipajul SMURD a sosit imediat la faţa locului şi a intervenit pentru a acorda primul ajutor. Până la preluarea victimei de către echipajul medical, staţia de metrou Piaţa Victoriei 1 este închisă pentru publicul călător şi trenurile nu circulă prin această staţie.

Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul”, se arată într-o informare Metrorex, transmite Antena 3.

ADVERTISEMENT

Porți anti-sinucidere la metrou. Când vor fi amplasate

Între timp, Metrorex începe să facă pași pentru împiediecarea actelor de sinucidere la metrou. Pe masa companiei se află un proiect pilot care prevede instalarea unor porți de siguranță la peron.

Demersul vizează staţia Berceni, linia 1, adică direcția direcţia Berceni – Pipera. Lucrările de montare sunt în curs de desfășurare.

ADVERTISEMENT

”La acest moment, Metrorex are în derulare un ‘proiect pilot – Sistem de protecţie a călătorilor din staţiile de metrou prin instalarea de porţi de siguranţă la peron”, proiect ce va fi implementat la staţia Berceni, linia 1 (direcţia Berceni – Pipera).

Proiectul constă în montarea unei singure porţi, urmând a se analiza comportamentul din punct de vedere tehnic, operaţional, funcţional al cerinţelor de siguranţă impuse de exploatarea în regim feroviar şi nu în ultimul rând şi al modului de utilizare de către publicul călător”, a transmis Metrorex, printr-un alt comunicat.

ADVERTISEMENT
Tags: