News

O fetiță de 10 ani aflată pe o saltea a plutit din Vama Veche până în apele Bulgariei. A fost recuperată de salvamari

O fetiță de 10 ani aflată pe o saltea a plutit din Vama Veche până în apele Bulgariei. Din fericire, copila a fost recuperată de salvamari, care au intervenit imediat.
17.08.2022 | 15:22
O fetita de 10 ani aflata pe o saltea a plutit din Vama Veche pana in apele Bulgariei A fost recuperata de salvamari
O fetiță de 10 ani aflată pe o saltea a plutit din Vama Veche până în apele Bulgariei. Sursa foto: invacante.ro
ADVERTISEMENT

O familie a trecut prin momente de coșmar în Vama Veche, după ce o fetiță care se juca pe o saltea pneumatică a fost luată de valuri și a ajuns în apele teritoriale ale Bulgariei. Pompierii și salvamarii au intervenit de urgență.

O fetiță de 10 ani aflată pe o saltea a plutit din Vama Veche până în apele Bulgariei

Conform primelor informații, ar fi fost vorba despre o fetiță cu vârsta de 10 ani. Incidentul a avut loc astăzi.

ADVERTISEMENT

Aflată în stațiunea Vama Veche, aceasta se juca pe o saltea pneumatică, însă a fost luată de valuri, care au dus-o în apele teritoriale ale Bulgariei.

La un moment dat, oamenii aflați la fața locului au observat că fetița s-a îndepărtat de mal. Salteaua pe care se juca a fost dusă în larg, iar cei prezenți au sunat la 112.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. De asemenea, un salvamar s-a urcat pe skijet pentru a găsi copilul.

Salvamarul a găsit-o pe fetiță și a reușit să o aducă la o ambarcațiune a pompierilor, fiind adusă la mal câteva zeci de minute mai târziu. În urma evaluării medicilor, copilul se află într-o stare bună.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Dobrogea, dup ce fetița a fost adusă la mal, ambarcațiunea a ieșit din nou în larg. Cel care a sunat la 112 a anunțat că a văzut două persoane care înotau, în încercarea de a ajunge la salteaua în care se afla copilul.

Un singur bărbat încerca, de fapt, să ajungă la saltea pentru a salva copilul. Este vorba despre unchiul fetiței, însă acesta a reușit să iasă singur la mal după ce aceasta a fost salvată, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT

“Persoana care a plecat înot după ea (unchiul) a ieşit singur la mal, nu necesită îngrijiri medicale.”, este mesajul ISU Dobrogra.

Un copil a fost la un pas de înec la Eforie Nord

În iulie, un copil a fost la un pas de înec în stațiunea Eforie Nord. Doi copii au fost lăsați nesupravegheați pe o saltea gonflabilă. La un moment dat, cei doi s-au dezechilibrat și au căzut în apă.

Salvamarii au intervenit la timp pentru a-i salva pe copii. Unul dintre ei era un băiețel de numai 7 ani. Acesta a fost adus la mal de salvamari și transportat apoi cu un elicopter SMURD la un spital din Constanța.

Medicii i-au pus micuțului diagnosticul de accident sumersie cu tulburări respiratorii.

Din păcate, pe litoralul românesc au avut loc tot mai des astfel de incidente. Tot mai mulți turiști au intrat în apele mării și, pentru că nu au respectat indicațiile salvamarilor, au ajuns să-și piardă viața.

ADVERTISEMENT