News

O fetiţă de 13 ani a dat soluţia pentru a nu mai avea câini fără stăpân în Bucureşti. Dezvăluirile făcute de Rareş Hopincă, la “Sport şi Politică”

Rareș Hopincă a discutat la "Sport şi Politică" despre problema câinilor fără stăpân din Capitală. Ce soluție a găsit o fetiță de 13 ani
05.06.2024 | 07:06
O fetita de 13 ani a dat solutia pentru a nu mai avea caini fara stapan in Bucuresti Dezvaluirile facute de Rares Hopinca la Sport si Politica
O fetiţă de 13 ani a venit cu soluţia de a nu mai avea câini fără stăpân în Bucureşti Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, a vorbit la “Sport şi Politică” despre situația câinilor fără stăpân din Capitală. Fostul prefect al municipiului București dezvăluie ce soluție a fost găsită.

Cum ar putea scăpa Capitala de câinii fără stăpân, soluțiile propuse de Rareș Hopincă

De altfel, Rareș Hopincă a declarat cu sinceritate că, de fapt, răspunsul pentru această problemă a venit de la o fetiță de 13 ani. Ideea a fost apoi discutată cu staff-ul său de campanie și cu locuitorii sectorului 2.

ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă spune că există probleme cu câinii vagabonzi la granița cu județul Ilfov, așa cum se întâmplă în toate sectoarele. El susține că trebuie să existe o gândire comună cu reprezentanții Primăriei Ilfov, pentru a administra mai bine această problemă.

O altă chestiune care necesită atenție este cea a posesorilor de animale de companie, care își abandonează patrupedele din diferite motive. Cei mai mulți dintre proprietari le părăsesc din cauza problemelor financiare, constatând că nu își mai permit să le cumpere hrană sau să se ocupe de îngrijirea lor atunci când animalele se îmbolnăvesc.

ADVERTISEMENT

„Este o idee care a venit de la o fetiță de 13 ani”

Rareș Hopincă spune că soluția ar fi apariția unui spital social pentru câini. „Ne propunem să facem un spital social pentru animale de companie. De exemplu, avem o bătrânică ce are un cățel cu o problemă mare de sănătate.

Ajunge la mediciul veterinar, dar dânsa are pensie 1.500 de lei, iar tratamentul câinelui costă 2.500 de lei. Ea are în față două opțiuni: fie îl abandonează, fie îl eutanasiază.

ADVERTISEMENT

Și e profund nedrept, pentru că de multe ori aceste animale de companie pentru persoanele vârstnice sunt un suport emoțional fantastic. Reprezintă poate mai mult decât un membru al familiei.

Și atunci ne-am propus să inițiem o colaborare și cu Facultatea de Medicină Veterinară, și cu Colegiul Medicilor Veterinari, dar și cu ONG-urile de profil pentru a crea o astfel de facilitate”, a declarat candidatul PSD-PNL Rareș Hopincă la Primăria Sectorului 2.

ADVERTISEMENT

Această facilitate se va adresa, în special, persoanelor cu venituri reduse ale căror animalele de companie au probleme de sănătate. „Este o idee care a venit de la o fetiță de 13 – 14 ani, fetița unui coleg din staff-ul de campanie, pe care ulterior am discutat-o cu foarte multă lume și a fost extrem de bine primită de locuitorii sectorului 2”, a adăugat Rareș Hopincă.

O fetiţă de 13 ani a dat soluţia pentru a nu mai avea câini fără stăpân în Bucureşti. Dezvăluirile făcute de Rareş Hopincă, la "Sport şi Politică"

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
EXPLODEAZA PREȚUL la RCA. Veste proastă pentru ȘOFERI de la 1 IULIE
EXPLODEAZA PREȚUL la RCA. Veste proastă pentru ȘOFERI de la 1 IULIE
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României