News

O fetiță de 13 ani nu a fost lăsată să se urce în microbuzul școlar. Șoferul a jignit-o pentru că este de etnie romă

30.09.2019 | 20:18
O fetita de 13 ani nu a fost lasata sa se urce in microbuzul scolar Soferul a jignito pentru ca este de etnie roma
O fetiță de 13 ani nu mai are voie să urce în microbuzul școlar după ce a trântit ușa. Sursa foto: romaniatv.net

O situație revoltătoare a avut loc în județul Giurgiu. O fetiță de 13 ani, elevă în clasa a VII-a din localitatea Mihăilești, merge pe jos până la școală după ce șoferul microbuzului nu i-a mai dat voie să urce. Copila a fost jignită după ce a dat cu ușa de la mașină mai tare, motiv pentru care i-a fost interzis să mai urce în microbuzul școlar.

O copilă de 13 ani nu mai are voie să meargă cu microbuzul școlar

O fetiță de numai 13 ani merge la școală singură, în timp ce colegii ei merg cu microbuzul școlar. Și asta pentru că joi, 26 septembrie, copila a trântit ușa microbuzului. Șoferul primăriei a recurs la un gest de-a dreptul revoltător. După ce a jignit-o pe fetița de clasa a VII-a pentru că este de etnie romă, a dat-o jos din microbuz. Reacția primarului din Mihăilești Mihai Dobre a fost și ea la fel de surprinzătoare. Primarul a luat hotârărea ca fetița să nu mai meragă cu microbuzul ca să-i dea o lecție.

Situația revoltătoare a fost expusă public chiar de una dintre profesoarele fetiței. „O fetiță din clasa mea nu mai are voie să se urce în microbuzul școlar, începând de astăzi. I-a interzis primarul. Atenție, o fetiță de 13 ani, din clasa a VII-a, vine la școală singură când toți ceilalți copii urcă în microbuze. Situația e cel puțin revoltătoare. Joi, la urcarea în microbuzul școlar, fata a trântit ușa la închidere, iar șoferul primăriei a decis că cea mai bună lecție pe care i-o poate da e să-i arunce injurii rasiale ca „cioară”, „țigancă jegoasă” și să o dea jos. Familia, pe bună dreptate, a apelat la ajutorul 112 pentru a se apăra de un evident abuz. Reacția părinților a supărat mult și, în loc să-și asume responsabilitatea pentru situația generată de angajatul său, primarul comunei, Mihai Dobre, a hotărât că fetița nu mai are voie să se urce în microbuzul școlar, plătit din bani publici. Pentru că nu acceptă când un părinte își apără drepturile. În ultimele zile, primăria a început o campanie de bullying agresiv împotriva micuței, care e acuzată în fața părinților și a școlii că prin gestul ei a distrus microbuzul. O fetiță de 13 ani a rupt ușa microbuzului!”, a scris Cristina Tunegaru pe contul de Facebook. 

Incidentul a fost dezvăluit de o profesoară
Șoferul microbuzului școlar a dat jos o fetiță de 13 ani pentru că a trântit ușa. Șoferul primăriei a jignit-o. Sursa foto: renasterea.ro

Vinovați pentru abandonul școlar, discriminare și neglijență sunt chiar autoritățile

„Dumnezeule! Vă dați seama ce e în sufletul ei acum, când toți colegii și părinții o privesc cu suspiciune, totul pentru că a fost umilită de un șofer rasist, când primarul amenință că va sista traseul tuturor microbuzelor din cauza acestui incident?Când copiii din comunități dezavantajate abandonează școala, când devin victime ale accidentelor și ale rețelelor de trafic, nu e doar fatalitatea. Există niște oameni, bine plătiți de stat, care sunt vinovați, o vină difuză, acte de discriminare și umilință, neglijență, toate se adună. Nu putem fi nepăsători la umilințele copiilor noștri!”, a adăugat profesoara pe pagina de Facebook.

Reacțiile oamenilor nu a întârziat să apară și mai multe persoane s-au oferit să depună plângeri la adresa autorităților.

Tags: