News

O fetiță de 14 ani a murit după ce a inhalat deodorant. ”Oamenii trebuie să știe cât de periculos e conținutul acestor recipiente”

Durere nemărginită pentru o familie din Marea Britanie. Fetița lor, de doar 14 ani, a murit după ce a inhalat deodorant. Tatăl victimei transmite un avertisment pentru părinți.
27.01.2023 | 11:38
O fetita de 14 ani a murit dupa ce a inhalat deodorant Oamenii trebuie sa stie cat de periculos e continutul acestor recipiente
Tragedie în Marea Britanie. O fetiță de 14 ani a murit după ce a inhalat deodorant. Tatăl victimei, avertisment pentru părinți. Sursa foto: bbc.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Caz tragic în Marea Britanie. Giorgia Green, o fetiță de 14 ani, a murit după ce a inhalat vaporii unui deodorant.

Tragedie în Marea Britanie. O fetiță de 14 ani a murit după ce a inhalat deodorant. Tatăl victimei, avertisment pentru părinți

Evenimentul cumplit a fost consemnat în luna mai a anului 2022. Fetița a pulverizat deodorant în camera ei, apoi, din cauza vaporilor, a suferit un stop cardiac și a murit.

ADVERTISEMENT

Copila a fost găsită fără suflare în dormitorul ei, de fratele mai mare. ”Ușa ei era deschisă, deci nu era ca și cum ar fi fost un mediu închis. Cantitatea exactă de deodorant nu este clară, dar ar fi mai mult decât ai pulveriza în mod normal. La un moment dat, inima ei s-a oprit ca urmare a inhalării acestuia”, a spus tatăl ei.

Răpuși de durere, părinții copilei trag un semnal de alarmă. Aceștia au aflat că tragedia trăită de ei anul trecut nu a fost una singulară. Și alți tineri au murit în același mod accidental.

ADVERTISEMENT

Familia Giorgiei cere autorităților abilitate o etichetare mai clară a acestor produse, pentru ca oamenii să fie avertizați în privința potențialelor pericole, scrie BBC.

”Oamenii nu știu cât de periculos poate fi conținutul acestor recipiente. Mi-aș dori ca nimeni altcineva să nu ajungă să treacă prin ceea ce am trecut noi.

ADVERTISEMENT

Nu vrem ca moartea fiicei noastre să fie în zadar”, a afirmat Paul Green, tatăl Giorgiei.

Adolescenta suferea de autism. Tatăl ei a explicat că îi plăcea să pulverizeze deodorant pe pături. ”Mirosul îi dădea un anumit sentiment de relaxare. Dacă se simțea un pic anxioasă, ea pulveriza acest spray și îi dădea un sentiment de confort, pentru este un deodorant pe care îl folosea soția mea”, a declarat bărbatul.

Autopsia fetiței a scos în evidență faptul că moartea a fost una accidentală, cauza medicală a decesului fiind ”necunoscută, dar în concordanță cu inhalarea de aerosoli”.

ADVERTISEMENT

Datele Oficiului Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie, indică faptul că deodorantul apare pe 11 certificate de deces între 2001 și 2020.

Sursa citată mai adaugă că numărul real al deceselor este mai mare, pentru că substanțele specifice nu sunt întotdeauna menționate pe certificatele de deces.

O altă fată, de 16 ani, a murit după ce a inhalat deodorant. Tragedia, în Australia

Tot în 2022, un caz similar s-a petrecut în Australia și a fost prezentat de The Sun. Brooke Ryan, o fată în vârstă de 16 ani, a suferit un infarct după ce ar fi inhalat vaporii toxici din tubul unui deodorant.

Mama tinerei, Anne Ryan, a fost cea care și-a găsit fiica moartă pe podea. Femeia spune că adolescenta avea un tub de deodorant în mână.

ADVERTISEMENT