News

Căutările fetiței de 5 ani din Buzău s-au încheiat tragic. Polițiștii au găsit trupul neînsuflețit al copilei

Micuța Raisa a dispărut de acasă joi noapte și era căutată de peste 100 de persoane.
03.07.2021 | 11:20
Cautarile fetitei de 5 ani din Buzau sau incheiat tragic Politistii au gasit trupul neinsufletit al copilei
ADVERTISEMENT
03-07-2021
08:18

Final tragic al operațiunii de căutare. A fost găsit trupul neînsuflețit al Raisei

Deznodământ tragic, în cazul dispariției fetiței de 5 ani din Buzău. Sâmbătă, cadavrul copilei a fost zărit de un polițist din elicopter,  în albia râului Buzău, în județul Brăila.

„În cadrul activităților de căutare din cursul acestei zile, în urma survolării spațiului aerian, a fost observata pe cursul râului Buzău, în județul Brăila, silueta unui cadavru.

Cu intervenția specifică a echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmează a se extrage cadavrul din apă și ulterior se va proceda la identificarea acestuia”, transmite IPJ Buzău. 

ȘTIREA INIȚIALĂ / O fetiță de doar 5 ani și 7 luni din județul Buzău este căutată de ore bune de mai multe echipaje de la Poliție, Jandarmerie și pompieri.

Copila a dispărut de acasă joi seara, după ora 21, din satul Găvăneși, comuna Săgeata.

Fetiță de 5 ani din Buzău dispărută de acasă, căutată de familie și autorități

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău (IPJ) au fost sesizaţi, joi seară, în legătură cu dispariţia minorei Scarlat Raisa Florentina, de 5 ani şi 7 luni.

ADVERTISEMENT

Aceasta a plecat de acasă, din comuna Săgeata, sat Găvăneşti, în jurul orei 21.30, şi nu a mai revenit. Fetița are și probleme medicale. Este diagnosticată cu dizabilităţi de dezvoltare şi nu răspunde când este strigată pe nume, scrie news.ro.

Conform datelor oferite de Poliție, aceasta are un metru înălţime, aproximativ 22 kg, păr șaten, lung, ochi căprui, ten alb.

ADVERTISEMENT

În momentul dispariţiei, copila era îmbrăcată cu pantaloni scurţi de culoare roşie, fără articol vestimentar în partea de sus a corpului și desculţă, conform Poliţiei.

Peste 100 de persoane, pe urmele fetiței

Căutările fetiței, începute joi seara, au continuat și vineri dimineaţă. Un total de 140 de persoane, inclusiv voluntari care au venit în judeţul Buzău de la Braşov, sunt implicate.

ADVERTISEMENT

Verificări au fost făcute pe tot parcursul nopţii atât în zona în care se află casa familiei fetei, dar şi pe cursul râului Buzău, care se află la aproximativ 50 de metri de locuinţă.

”Căutările au fost permanente, constante pe tot timpul nopţii, începând cu ora 6 se face treptat reîmprospătarea forţelor din teren cu aflux de efective din cadrul rezervelor de intervenţie.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii, jandarmii, pompierii care au desfăşurat căutări pe tot timpul nopţii au acţionat in condiţii dificile, in zonă neiluminată, cu vegetaţie înaltă.

Astfel urmărim reîmprospătarea fortei de interventie, in vederea unui randament optim, întrucât vom continua căutările până la elucidarea tuturor împrejurărilor acestui caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Mari Vrapciu.

În căutări sunt folosiți inclusiv câini de urmă, însă până acum, copila nu a fost găsită. Cei de la IPJ iau în calcul și posibilitatea ca fetița să se fi înecat. Locuința acesteia este la doar 50 de metri de râul Buzău.

”Efectivelor li s-au alăturat şi pe timpul noptii, şi în această dimineaţă, în etape succesive, mai mulţi voluntari, rude, localnici, dar şi oameni din zone mai îndepărtate, chiar si alte judeţe, care au aflat de dispariţie prin intermediul mass-media.

Având în vedere specificul zonei şi riscurile conexe, si anume faptul că locuinţa familiei este la doar 50 metri de cursul râului Buzău, luăm în continuare în calcul posibilitatea înecului, aşa ca s-a luat legatura cu judeţele invecinate aflate în aval pe râul Buzău, pentru a demara la rândul lor verificări pe cursul apei”, a mai declarat Vrapciu.

ADVERTISEMENT