O copilă de opt ani a murit înecată sub privirile surioarei ei. Nenorocirea s-a produs în județul Bihor. Alarma a fost dată de doi pescari, iar trupul neînsuflețit a fost găsit după trei ore de căutari.
Tragedie în Bihor. O fetiță de opt ani a murit sub privirile surorii ei, de aproximativ zece ani. Doi pescari ce se aflau în zonă au auzit-o pe aceasta plângând pe malul apei. După ce s-au apropiat, ei au aflat că cea mică a căzut în apă și nu a mai ieșit.
Imediat, cei doi au raportat incidentul prin intermediul unui apel la 112 și au chemat ajutoarele în zona localității Talpoș, acolo unde a fost înghițită de ape fetița de opt ani.
La fața locului s-au deplasat pompieri, scafandri și voluntari. La acțiunea de căutare au fost chemați și reprezentanții SalvaDrone. Misiunea a durat undeva la trei ore. Trupul a fost adus la mal, însă, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru victimă și s-a declarat decesul.
„La locul indicat de apelant au fost mobilizate imediat, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Salonta, din care două de căutare/salvare de la înec și unul de paramedici, precum și un echipaj al SAJ. De asemenea, s-a solicitat sprijinul scafandrilor din cadrul ISU Timiș și ISU Arad (întrucât scafandrii ISU Bihor se află la Centrul de pregătire de specialitate din Constanța) și au fost contactați reprezentanții SalvaDrone pt. a asigura sprijin în misiunea de căutare, cu ajutorul dronei.
Căutările au fost efectuate cu bărcile din dotare și cu accesoriile specifice, de echipajele de căutare/salvare și subacvatic de scafandri, precum și cu drona, de reprezentantul SalvaDrone, dar și de localnici, acolo unde nivelul apei le permitea acest lucru. După aproximativ trei ore, fetița a fost găsită și adusă la mal de un localnic, fiind preluată de echipajul medical, care a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Din nefericire însă, nu a mai putut fi salvată, medicul declarând decesul acesteia”, au transmis reprezentanții ISU Bihor printr-o informare de presă.
„Tragem, din nou, un semnal de alarmă referitor la pericolul pe care îl implică ignorarea măsurilor specifice de prevenire a înecului. Vă rugăm să supravegheați în permanență copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia și să le permiteți scăldatul doar în locuri special amenajate pentru înot. De asemenea, evitați intrarea în apă rece după expunerea prelungită la soare și scăldatul solitar sau pe timp de noapte”, a transmis locotenent-colonel Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.