News

O fetiță de 9 ani murit în condiții suspecte. Era infectată cu Covid-19. A fost deschisă o anchetă

15.03.2021 | 15:21
O fetita de 9 ani murit in conditii suspecte Era infectata cu Covid19 A fost deschisa o ancheta
ADVERTISEMENT

Poliția a declanșat o anchetă în cazul unei fetițe de 9 ani care a murit după ce s-a înecat cu vomă. În urma autopsiei s-a stabilit că fata era infectată cu Covid-19.

Tragedia a avut loc în localitatea bistriţeană Tureac pe 11 martie. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a relatat că tatăl fetiţei a sunat la 112 sesizând că fiica sa și-a pierdut cunoștința. Un echipaj SMURD a încercat fără succes manevre de resuscitare, fiind declarat decesul, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

O fetiță de 9 ani murit după ce s-a înecat cu vomă. Era infectată cu Covid-19

La autopsie, s-a descoperit că fetiţa era infectată cu SARS-CoV-2, însă cauza principală a decesului a fost una mecanică, respectiv s-a înecat cu vomă, a precizat Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.

ADVERTISEMENT

Familia fetei a fost plasată în carantină, iar în prezent se aşteaptă rezultatul examenului anatomo-patologic.

“Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Familia este în carantină, a fost lăsată doar pentru înmormântare câteva ore. S-a luat legătura imediat cu ei, pentru că ne-au sunat de la Medicină Legală, ne-au anunţat.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu colegii mei de la Epidemiologie şi au sunat imediat la familie. Au fost cooperanţi. S-au făcut deciziile de carantină, am anunţat Poliţia să supravegheze. Aşteptăm să termine – pentru că asta mai durează puţin – şi anatomo-patologicul, să vedem ce iese.

Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv, am luat legătura şi cu Bucureştiul şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară ca deces COVID sau este cauză mecanică”, a precizat, pentru Agerpres, Anca Andriţoiu.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni vor fi testaţi şi colegii de clasă ai fetiţei decedate, respectiv o clasă a doua de la şcoala din localitatea Tureac.

ADVERTISEMENT
Tags: