News

O fetiță de trei ani a fost mușcată de un câine în Mamaia. Micuța era în apă împreună cu tatăl ei

O fetiță a fost mușcată de față de un câine în timp ce făcea baie în mare împreună cu tatăl ei.
09.08.2021 | 23:22
O fetita de trei ani a fost muscata de un caine in Mamaia Micuta era in apa impreuna cu tatal ei
ADVERTISEMENT

Un incident șocant a avut loc în Mamaia. O fetiță de doar 3 ani, care se afla în mare cu tatăl ei a fost mușcată de față de un câine, care era tot în apă. Se pare că animalul s-a speriat din cauza agitației din jurul său.

Micuța a fost dusă de urgență la spital, iar proprietarul câinelui s-a ales cu dosar penal.

O fetiță de trei ani a fost mușcată de un câine în Mamaia. Micuța era în apă împreună cu tatăl ei

Incidentul a avut loc luni, în jurul orei 18.00 pe o plajă din zona Mamaia Nord. O fetiță de trei ani, din Arad, care era în apă cu tatăl ei a fost mușcată de față de un câine rasa Akita Inu.

ADVERTISEMENT

Acesta era tot în apă cu stăpânul său, un bărbat de 53 de ani. Câinele s-ar fi speriat din cauza agitației din jur și a reacționat violent.

Un echipaj SMURD a ajuns imediat la fața locului, iar micuța a fost dusă de urgență la spital.

“În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că minorul se afla în apa mării împreună cu tatăl său în momentul în care a fost mușcat de câinele, care se afla tot în apă cu stăpânul său, de 53 de ani, din București”, a spus Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT

A fost întocmit și un dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Câinii nu au voie pe litoralul românesc

Cei care își aduc câinele la plajă riscă amenzi uriașe. Totuși, legea nu prea este respectată. Încă din 2006 accesul animalelor pe plajă este interzis, excepție fiind doar cei din dotarea Ministerului Administrației și Internelor și a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilități.

ADVERTISEMENT

Amenda pentru nerespectarea acestei legi este cuprinsă între 10.000 lei și 20.000 lei.

În urmă cu câteva luni a fost făcută o propunere legislativă care prevedea faptul că fizice pot merge pe plajă însoțite de animale de companie (pe durata sezonului estival), dar numai cu acordul operatorilor plajelor în scop turistic.

În plus se mai menționa în proiect că animalele de companie trebuie să fie ținute tot timpul în lesă sau ham.

ADVERTISEMENT