News

O fetiță din România, vândută ca să stingă datoria părinților, în Spania. Mama riscă 25 de ani de închisoare

O fetiță de 12 ani din România a fost vândută de părinții ei în contul unei datorii. Mama minorei riscă 25 de ani de închisoare.
29.05.2023 | 14:03
O fetita din Romania vanduta ca sa stinga datoria parintilor in Spania Mama risca 25 de ani de inchisoare
O fetiță din România, vândută de părinții ei în contul unei datorii. Foto: Colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

În luna iunie, Audiencia Provincial din Córdoba va judeca cazul în care sunt implicați mai mulți acuzați, inclusiv mama minorei, pentru care se solicită o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. Este vorba despre cazul unei minore de 12 ani din România, care a fost vândută de părinți în Córdoba și forțată să se căsătorească pentru a achita o datorie. Copila a fost ținută captivă de “cumpărătorii” săi în La Coruña, fiind eliberată ulterior de către poliție.

O fetiță din România, vândută pentru o datorie, în Spania

Procesul va avea loc în iunie, în Secția a Treia a Audiencia Provincial din Córdoba. Procurorul din Córdoba aduce în fața instanței șase acuzați pentru infracțiuni de trafic de persoane, căsătorie forțată, agresiune sexuală asupra unui minor sub 16 ani, abuz sexual și detenție ilegală.

ADVERTISEMENT

Potrivit documentului de calificare al procurorului, la care a avut acces jurnaliștii de la ABC, minora în vârstă de doar 12 ani locuia în Córdoba alături de mama sa, care este acum acuzată, și partenerul acesteia, care este, de asemenea, acuzat în acest caz. În primăvara anului 2021, mama minorei și partenerul său aveau o datorie semnificativă față de acuzați, care o cereau insistent.

Deoarece mama minorei și partenerul său nu aveau posibilitatea să plătească acea sumă de bani, au decis în mod consensual ca minora să fie căsătorită într-un ritual cu un alt minor, nepotul acuzatei. Conform documentului procurorului, mama minorului a acceptat acest acord și a convenit să plătească acuzaților suma datorată de părinții fetei, astfel încât aceștia să o transmită creditorilor.

ADVERTISEMENT

Mama copilei riscă 25 de ani de închisoare

Agenții Brigăzii Provinciale de Poliție Judiciară din Córdoba au efectuat o percheziție în locuința în care se credea că se află minora în Galicia și au reușit să o găsească.

În acest context, procurorul solicită pedepse de 10 ani de închisoare pentru toți acuzații, precum și retragerea autorității părintești de la mama victimei. De asemenea, se cere o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare pentru infracțiunea de căsătorie forțată.

ADVERTISEMENT

Potrivit oamenilor legii, mama minorei riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare și retragerea autorității părintești.  Procurorii cer 13 ani de închisoare pentru alți trei inculpați. Încă doi inculpați riscă 10 ani și 6 luni de închisoare pentru “agresiune și abuzuri sexuale asupra unui minor”.

Încă o fetiță din România, vândută cu 90.000 de euro

Un alt cuplu din România a încercat să-și vândă copilul de 12 ani unui bărbat de 70 de ani. Mama minorei și “clientul” ei au fost arestați. Vârstnicul a fost prins în flagrant în momentul în care a gresat-o sexual pe fetița într-un cinematograf din Paris, în prezența părinților ei.

ADVERTISEMENT

Potrivit oamenilor legii, copila a fost “vândută” de mai multe ori, iar pensionarul care o cumpără își permitea să o agreseze de fiecare dată. Părinții fetei conștientizau ceea ce i se întâmplă și câștigau circa 90.000 de euro în timp ce fata lor a fost exploatată sexual.

 

ADVERTISEMENT