News

O fetiță și bunica ei, refugiate din Ucraina, lovite de o mașină în Iași. Au fost grav rănite și transportate la spital

O fetiță și bunica ei, refugiate din Ucraina, au fost lovite din plin, de o mașină, pe o trecere de pietoni din Iași. Ambele s-au ales cu răni grave, fiind transportate la spital.
01.04.2022 | 17:02
O fetita si bunica ei refugiate din Ucraina lovite de o masina in Iasi Au fost grav ranite si transportate la spital
ADVERTISEMENT

Grav accident rutier, vineri dimineață, în Iași. O fetiță de patru ani și bunica ei, în vârstă de 46 de ani, au fost lovite cu mașina, de un șofer, în timp ce traversau regulamentar strada.

Bunica și nepoata, refugiate din Ucraina, traversau regulamentar. Au suferit răni grave, în urma accidentării

Impactul a fost unul atât de puternic, încât bunica și nepoata ei s-au ales cu traumatisme cranio-cerebrale și nu numai. La fața locului au sosit de îndată echipaje de salvare, care le-au trasportat pe cele două la spital, dar în unități medicale diferite.

ADVERTISEMENT

Fetița de patru ani a fost preluată de medicii de la Spitalul pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, iar bunica a fost dusă la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași.

”Fetiţa prezintă traumatism cranio-cerebral , contuzii, echimoze. Este conştient, cooperant, stabil hemodinamic. Vor continua investigaţiile”, a declarat Alina Belu, managerul spitalului de pediatrie menționat, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Fetița a fost însoțită de mamă la spital, aceasta aflându-se în Parcul Copou, în momentul accidentului.

”Şi fetiţa de 4 ani are traumatism cranio-cerebral, cu hematom epicranian P-O stâng, traumatism toraco abdominal în partea stângă, şold+ genunchi drept.

ADVERTISEMENT

Ne-am auzit cu mama în telefon şi am luat-o şi pe ea din Copou cu fetiţa la Spitalul Sfânta Maria”, a declarat și medicul Diana Cimpoeşu, șefa UPU SMURD Iaşi.

Șoferul a fost testat negativ de alcool

În ceea ce-l privește pe conducătorul auto, el a fost supus aparatului etilotest, fiind testat negativ, ceea ce înseamnă că nu se afla sub influența alcoolului la volan. Totuși, pe numele lui s-a demarat o cercetare penală.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 01 aprilie ac, în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, ce a avut loc pe raza municipiul Iași.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un conducător auto ar fi acroșat două persoane (un copil și un adult).

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis oamenii legii, scrie Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT