News

O fiică și-a lăsat mama fără 140 de milioane de dolari cu ajutorul unei “vrăjitoare”. Cum a păcălit-o

O femeie din Brazilia și-a escrocat mama cu ajutorul unei clarvăzătoare care a convins victima să renunțe la obiecte de artă, bijuterii și mulți bani, prejudiciul fiind imens.
11.08.2022 | 23:24
O fiica sia lasat mama fara 140 de milioane de dolari cu ajutorul unei vrajitoare Cum a pacalito
O fiică fără respect pentru mamă. A folosit complici pentru a-i fura operele de artă. Foto: pxhere.com
ADVERTISEMENT

Femeia rămăsese văduvă, dar asta nu a contat prea mult pentru o fiică decisă să-i ia banii. Potrivit BBC, prejudiciul s-a ridicat la 140 de milioane de dolari.

O fiică lacomă și cu dosar penal

În cele din urmă, fiica a fost arestată, iar despre mama ei s-a aflat că a moștenit averea de la unul dintre cei mai importanți colecționari de artă din Brazilia. Escroaca este acuzată că i-a furat operele de artă folosind o ”vrăjitoare” pentru a pretinde că acestea sunt blestemate.

ADVERTISEMENT

Un tablou al unuia dintre cei mai renumiți artiști brazilieni ar fi fost găsit ascuns sub un pat. Potrivit poliției din Rio de Janeiro și a relatărilor din presa locală, escrocheria a început în 2020. La acea vreme, victima a fost informată de așa-zisa clarvăzătoare că fiica ei este bolnavă și a fost convinsă să plătească pentru tratament.

În lunile care au urmat, poliția spune că fiica și clarvăzătoarea “au început să ia operele de artă din casă, susținând că tabloul era blestemat cu ceva negativ, cu energie negativă asupra căreia trebuia să se roage“.

ADVERTISEMENT

Schema a continuat să implice mai mulți complici, a declarat poliția. Fiica și ceilalți suspecți ar fi maltratat victima, ținând-o în casă mai multe luni.

Au furat 16 tablouri foarte valoroase

Au luat 16 tablouri”, a declarat ofițerul de poliție Gilberto Ribeiro pentru Reuters. Printre ele au fost și lucrări ale unor artiști brazilieni renumiți.

ADVERTISEMENT

Am ajuns la concluzia că toate caracteristicile tablourilor confiscate sunt compatibile cu tablourile autentice“, a adăugat un alt ofițer.

De asemenea, au fost furate trei lucrări de la Tarsila do Amaral – pictoriță modernistă braziliană emblematică – evaluate de poliție la 137,69 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Unul dintre tablouri, Sol Poente, a fost găsit sub patul unuia dintre suspecți, potrivit presei locale, în timp ce alte lucrări ar fi fost vândute unor galerii de artă. Poliția a declarat că șapte persoane sunt acuzate de delapidare, jaf, extorcare, detenție ilegală și asociere criminală.

ADVERTISEMENT