Life

O focă a încercat să fugă dintr-un centru pentru animale marine, dar nu i-a ieșit. Cum a fost găsită

20.05.2020 | 12:32
O foca a incercat sa fuga dintrun centru pentru animale marine dar nu ia iesit Cum a fost gasita
O focă face senzație pe Internet. Nu i-a ieșit evadarea! Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O focă a devenit vedetă pe rețelele de socializare, iar fața ei face furori, internauții realizând o serie de meme cu aceasta.

O focă face senzație pe internet. Fața ei e un peom

Animalul a vrut să fugă de la un centru de salvare din orașul Sankt Petersburg, Rusia, după cum se arată chiar în postarea oficială de pe Facebook a respectivei fundații.

ADVERTISEMENT

Angajații de la Fundația „Prietenii Focilor Baltice” din Sankt Petersburg au surprins animalul în colț, prins în timpul fugii, cu o față nevinovată, ca un om care este prins că a făcut ceva rău ori ca un cățeluș care a făcut dezastru prin casă.

Drăgălașe, dar și periculoase

Nu e de mirare că internauții s-au îndrăgostit de fățuca focii, căci aceasta atinge coarda sensibilă a fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii de pe Facebook și Twitter au profitat de această imagine și au creat o serie de noi meme-uri cu foca, punând-o inclusiv într-o scenă celebră alături de actorul Keanu Reeves care mănâncă trist un sandwich pe o bancă.

Potrivit presei din Rusia, animalul este încă la stadiul de pui, deci nu a reprezentat un pericol pentru cei care l-au văzut, chiar dacă s-a simțit încolțit.

ADVERTISEMENT

Deși sunt extrem de drăgălașe și aparent prietenoase, focile pot fi foarte periculoase. Printre cele mai de temut specii de focii se numără foca leopard, care trăiesc în regiunea Antarcticii, taman la celălalt capăt al planetei.

Focile leopard, de pildă, pot vâna chiar și oameni, deși se știe că acestea caută în special să se hrănească cu pinguini. Au fost și cazuri celebre în care focile au intrat în atenția presei și nu pentru cât ar fi de simpatice.

ADVERTISEMENT

În anul 1985, exploratorul scoțian Gareth Wood a fost mușcat în repetate rânduri de o focă încercând să o tragă de pe gheață în mare, deci ajutând-o. În anul 2003 s-a întâmplat ceva și mai grav. Biologul Kirsty Brown fusese ucisă de o focă leopard, tot încercând să îi salveze viața și să o elibereze înapoi în mare.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: