News

O fostă candidată la alegerile prezidențiale, obligată de justiție să-i plătească o sumă uriașă fostului soț. Ramona Bruynseels e măritată cu un bancher

Ramona Ioana Bruynseels a candidat la alegerile prezidențiale din 2019, fără succes, iar în prezent se judecă cu fostul partener de viață pentru împărțirea averii.
05.05.2022 | 12:50
O fosta candidata la alegerile prezidentiale obligata de justitie sai plateasca o suma uriasa fostului sot Ramona Bruynseels e maritata cu un bancher
Ramona Ioana Bruynseels, candidată la alegerile prezidențiale din 2019, se judecă în prezent cu fostul partener de viață pentru împărțirea averii
ADVERTISEMENT

Ramona Ioana Bruynseels s-a numărat printre cei 11 candidați care au participat în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019. Ea a fost susținută de Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, fostul Partid Umanist înființat de Dan Voiculescu.  În prezent, Bruynseels se bate în justiție cu fostul soț, miza fiind un bun imobiliar.

Ramona Bruynseels a divorțat de fostul soț în 2017

Ramona Bruynseels a obținut 244.275 de voturi, adică 2,65% din cele 9.359.673 de voturi valide în primul tur al alegerilor. Ulterior, Klaus Iohannis a învins-o pe Viorica Dăncilă în al doilea tur de scutin, obținând al doilea mandat la Palatul Cotroceni. Bruynseels a avut o legătură cu Viorica Dăncilă, fiind numită consilier al acesteia pentru mediul de afaceri, în decembrie 2018, însă își dăduse demisia înaintea alegerilor europarlamentare din mai 2019.

ADVERTISEMENT

Înainte de a colabora cu Viorica Dăncilă, Ramona Bruynseels a mai fost consilier al ministrului apărării, în perioada februarie-martie 2018. Înaintea alegerilor prezidențiale, s-a vorbit mai mult despre averea uriașă pe care Ramona Ioana o deține, alături de soțul ei, bancherul Dominic Bruynseels, CEO la mai multe bănci din România, care a avut un venit anual de 750.000 de euro.

Ramona Ioana a fost consilier și șefa de cancelarie a lui Bruynseels în perioada 2008-2012, când acesta din urmă era director general la BCR. Conform declarației de avere completată de Ramona Ioana, soțul ei deținea în conturi 1,36 milioane lire sterline, 810.000 euro și 803.000 dolari, în timp ce pe numele ei se aflau 25.000 euro, 19.000 dolari și 33.000 lei.

ADVERTISEMENT

Ramona și Dominic s-au căsătorit civil în decembrie 2018, iar cununia religioasă a avut loc în mai 2019. În mai 2018, cu doar câteva luni înainte de a se căsători cu Dominic Bruynseels, Tribunalul Ilfov a pronunțat divorțul Ioanei de fostul ei soț, Ioan Viorel Lohan. Cei doi s-au căsătorit în SUA, în 2010, dar au divorțat în 2017, la o instanță de judecată din statul american Illinois.

Apartamentul disputat la partaj de Ramona Bruynseels a fost evaluat la 462.064 euro

Problemele Ramonei Ioana au început după ce, în 2012, a cumpărat un apartament în zona de nord a Bucureștiului, cu o suprafață de 195,79 metri pătrați, o informație care se regăsește în declarația ei de avere. La acel moment, ea era încă în acte soția lui Lohan. Astfel, atunci când s-a demarat procesul de divorț din România, la împărțirea averii dobândite în timpul căsniciei s-a trecut și apartamentul cumpărat în 2012.

ADVERTISEMENT

Din octombrie 2015, Ramona Ioana s-a adresat justiției, solicitând să i se constate dreptul de proprietate exclusivă asupra apartamentului, astfel încât acesta să nu fie împărțit la partaj cu Lohan. Ea a pierdut procesul pe fond și la apel, în aprilie 2018. Dosarul al cărui obiect este „partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial” a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 5, pârât fiind Ramona Ioana Bruynseels , iar reclamant Viorel Lohan.

Conform dosarului consultat de FANATIK, instanța i-a dat câștig de cauză lui Lohan, pe 25 noiembrie 2021. ”Constată că părțile au dobândit în timpul căsătoriei, având cote egale de contribuție, bunul imobil situat în Bucureşti, identificat şi evaluat la valoarea de 2.274.235 lei (echivalent 462.064 euro) prin raportul de expertiză specialitatea construcţii civile şi industriale, evaluare bunuri imobile întocmit de expert Casapu Georgeta”, se arată în hotărârea judecătorilor.

ADVERTISEMENT

Ramona Bruynseels a fost obligată să plătească peste 55.000 lei drept cheltuieli de judecată

”Constată încetat regimul matrimonial și dispune lichidarea regimului comunității de bunuri. Atribuie în natură, în deplină proprietate și liniștită posesie, pârâtei bunul imobil situat în Bucureşti, identificat şi evaluat la valoarea de 2.274.235 lei (echivalent 462.064 euro) prin raportul de expertiză specialitatea construcţii civile şi industriale, evaluare bunuri imobile”, a mai decis instanța.

S-a hotărât ca Ramona Bruynseels să-i achite peste 200.000 de euro fostului ei soț și să plătească și cheltuielile de judecată, de peste 55.000 lei:  “Obligă pârâta la plata către reclamant a sultei în cuantum de 231.032 euro (în echivalent lei la data plății, la cursul BNR) în termen de 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 56855,5 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxa judiciară de timbru, parţial acordată. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 750 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariul expertului evaluator”.

Conform FANATIK, Ramona Ioana Bruynseels nu a fost mulțumită de hotărârea instanței, astfel că fostul candidat la alegerile prezidențiale a făcut apel, înregistrat pe 22 februarie 2022. Dosarul a fost mutat la Tribunalul București, la secția a V-a civilă, însă judecătorii nu au stabilit încă data primului termen al procesului.

ADVERTISEMENT