Fotbal international

O fostă câștigătoare de Champions League nu-l vrea pe Diego Costa. Motivele care stau la baza acestei hotărâri

13.01.2021 | 18:00
O fosta castigatoare de Champions League nul vrea pe Diego Costa Motivele care stau la baza acestei hotarari
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Franța au scris că Diego Costa a fost refuzat zilele acestea de către Olympique Marseille. Temperamentul jucătorului și salariul mare cerut au făcut ca transferul să pice. 

Diego Costa este liber de contract, însă până în acest moment nu a ajuns la vreun acord cu nicio formație. Costa și-a reziliat amiabil înțelegerea cu Atletico Madrid și se părea că vârful spaniol născut în Brazilia își va găsi rapid un alt club.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru Costa, acest lucru nu s-a întâmplat până acum chiar dacă agenții lui îi propun diverse formații din Europa.

Olympique Marseille l-a refuzat pe Diego Costa

Conform francezilor de la ”La Provence”, ultima formație la care a fost propus Diego Costa a fost Olympique Marseille, echipa de pe locul șase din Ligue 1, cu mențiunea că formația antrenată de Andre Villas Boas are cu două jocuri mai puțin disputate față de cele 5 cluburi din fața sa.

ADVERTISEMENT

Marseille vrea să aducă un vârf de careu, iar Diego Costa este un atacant valoros, însă Pablo Longoria, directorul sportiv al formației, nu a fost foarte încântat de posibilitatea aducerii vârfului la echipa franceză. Sursa citată notează că din punct de vedere sportiv vârful s-ar fi încadrat în cerințele lui Villas-Boas, dar temperamentul său vulcanic și pretențiile financiare foarte ridicate i-au făcut pe francezi să nu-l aducă la echipă.

Diego Costa încasa la Atletico Madrid 7 milioane de euro pe an și cel mai probabil vrea să aibă un salariu apropiat de această sumă. Cerințele financiare ridicate l-au împiedicat pe vârf să ajungă iar în campionatul Angliei, acolo unde se afla pe lista lui Wolverhampton. Englezii își doresc un atacant care să compenseze absența de lungă durată a lui Raul Jimenez, dar nu pot să plătească salariul cerut de fostul jucător al lui Atletico.

ADVERTISEMENT

Diego Costa se antrenează cu formația din orașul natal

În condițiile în care o echipă din campionatul Angliei nu a putut să-i satisfacă pretențiile financiare fotbalistului de 32 de ani, este destul de greu ca Marseille sau orice altă formație de pe continentul european să poată face acest lucru.

Acum, Diego Costa se află în Brazilia, unde face antrenamente cu modesta formație din orașul lui natal (Lagarto) pentru a se menține în formă. E clar că pentru a-și găsi o formație de nivel bun în Europa, jucătorul trebuie să fie de acord cu un salariu mai mic. Altfel, fostul vârf de la Chelsea sau Atletico Madrid ar putea spune adio fotbalului mare și să evolueze în țările arabe sau în Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Diego Costa a dat două goluri în șapte meciuri pentru Atletico Madrid în actualul sezon din campionatul Spaniei. În Liga Campionilor nu a evoluat în stagiunea 2020-2021. Jucătorul este cotat la 10 milioane de euro pe site-urile de specialitate. Costa a jucat de-a lungul timpului la echipe ca Braga, Atletico Madrid, Celta Vigo, Valladolid, Rayo Vallecano sau Chelsea. Diego Costa a primit o condamnare de șase luni de închisoare din cauza faptului că a fost găsit vinovat de evaziune fiscală.

ADVERTISEMENT