Fotbal international

O fostă „Gheată de Aur” a Europei îi face „bagajele” lui Ianis Hagi. Unde ar putea ajunge mijlocașul lui Rangers

04.05.2021 | 17:29
O fosta Gheata de Aur a Europei ii face bagajele lui Ianis Hagi Unde ar putea ajunge mijlocasul lui Rangers
ADVERTISEMENT

După un sezon excelent, cu 13 pase decisive și 7 goluri reușite în cele 43 de meciuri bifate în tricoul lui Rangers, majoritatea din postura de titular, este doar o chestiune de timp până când Ianis Hagi va face pasul spre o echipă cu nume din fotbalul european. Cel puțin așa susține Kevin Philips, fost golgheter în Premier League și câștigător al „Ghetei de Aur” în 1999-2000.

Anunțul său vine în contextul zvonurilor conform cărora Lazio și Sevilla și-ar fi manifestat deja interesul pentru mijlocașul român, ajuns pe primul loc în topul  jucătorilor din Scoția cu cele mai multe assist-uri reușite în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent a venit chiar duminica trecută, în meciul câștigat de echipa sa pe „Ibrox Stadium”, scor 4-1, contra eternei rivale Celtic. Introdus de Steven Gerrard în minutul 84, fiul legendarului Gică Hagi a contribuit decisiv la reușita lui Defoe (90+2).

Ianis Hagi, pe picior de plecare din Scoția. O fostă „Gheată de Aur” a făcut anunțul

Chiar dacă a declarat mereu că se simte foarte bine la Rangers, cred că lui Ianis îi va fi greu să ignore o ofertă de la asemenea cluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Va fi o decizie complicată și pentru jucător și pentru Steven Gerrard după ce se încheie acest sezon. Dar nu m-ar surprinde deloc dacă el va ajunge la una din aceste grupări europene”, a declarat Kevin Philips pentru Football Insider.

Lazio și Sevilla sunt interesate de mijlocașul român

Afirmațiile fostului mare atacant englez nu sunt deloc întâmplătoare, pentru că evoluțiile excelente din actualul sezon au făcut ca Ianis Hagi să ajungă în atenția unor cluburi importante din Europa. Potrivit publicației Numero Diez, Lazio și Sevilla și-au manifestat deja interesul pentru mijlocașul care se poate lăuda cu 7 goluri și 13 pase decisive în tricoul lui Rangers.

ADVERTISEMENT

Talentul este ceva ce iese imediat în evidenţă la un jucător. Poate fi văzut de la prima atingere și acest lucru s-a întâmplat și în cazul lui Ianis Hagi.

Un talent uriaş, cu o tehnică rafinată pe spaţii mici şi nu numai. Un sezon extraordinar pentru Ianis, care a stârnit interesul a doua echipe de top din Europa.

ADVERTISEMENT

Sevilla lui Monchi a pus ochii pe el, în tentativa de a consolida o echipă cu rezultate extraordinare în acest sezon. Dar, un alt vânător de talente este şi el cu ochii aţintiţi asupra lui Ianis: Igli Tare.

Lazio este o altă candidată serioasă pentru a obţine semnătura românului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în această vară, dar un lucru este sigur: fiul uriaşului Gică Hagi decolează!”, notează jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT