News

O fostă judecătoare CCR și avocata Alinei Bica, pe listele PSD la alegerile parlamentare

19.10.2020 | 15:57
O fosta judecatoare CCR si avocata Alinei Bica pe listele PSD la alegerile parlamentare
ADVERTISEMENT

După Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel, PSD anunță alte achiziții pe lista pentru alegerile parlamentare. Luni, Marcel Ciolacu a anunțat că fosta judecătoare a Curţii Constituţionale, Simona Maya Teodoroiu, va apărea pe lista social-democraților pentru Senat.

De asemenea, un alt nume feminin, Laura Vicol, fosta avocată a Alinei Bica, va deschide lista PSD Dolj la Camera Deputaţilor.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o privește, Vicol a fost trimisă în judecată de DNA în 2016 pentru favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri şi a fost declarată nevinovată de ÎCCJ.

PSD completează lista la alegeri cu o fostă judecătoare CCR și avocata Alinei Bica

Într-o conferință de presă care a avut loc la sediul PSD, președintele Marcel Ciolacu a anunțat noile mutări ale partidului pentru lista la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

ADVERTISEMENT

În acest sens, președintele PSD a anunțat că ”se continuă reforma în partid” prezentându-l pe rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș Leonard Azamfirei.

Pe lângă renumitul cadru medical, liderul PSD a dezvăluit că fosta judecătoare a Curții Constituționale, Simona Maya Teodoroiu, va candida la Senat, din partea partidului.

ADVERTISEMENT

”Mă bucură acest lucru. Este un specialist chiar în domeniul justiţiei. Am înţeles că o să candideze chiar la Senat, cap de listă. Mă bucură această candidatură. O altă nemembră a PSD şi o specialistă, doamna. Presupun că nu are nimeni ce să îi reproşeze”, a declarat Ciolacu, conform ziare.com.

Cine este Maya Teodoroiu

În cariera sa politică, Maya Teodoroiu a fost secretar de stat în Ministerul Justiției, iar în intervalul februarie 2015 – iunie 2019 a fost judecător la Curtea Constituţională, ea preluând mandatul lui Toni Greblă.

ADVERTISEMENT

Apoi, în toamna lui 2019, fostul premier Viorica Dăncilă a numit-o pe Maya Teodoroiu în funcţia de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul MAE. Ea a fost demisă la finalul lunii ianuarie 2020 de la CEDO, printr-o decizie a premierul Ludovic Orban.

Tot luni, Ciolacu a anunțat și cooptarea pe listel PSD pentru parlamentare, a Laurei Vicol, fostă avocată a Alinei Bica și a lui Daniel Dragomir. Laura Vicol va deschide lista PSD Dolj la Camera Deputaţilor.

Liderul social democraților a confirmat candidatura acesteia și a precizat că: ”nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă”.

ADVERTISEMENT