Fotbal intern

O LEGENDĂ a Stelei, DUR cu noile achiziţii: “Keşeru şi Sănmărtean NU au ce căuta în aceeaşi echipă”

Steaua va disputa astăzi prima partidă oficială din 2014, cu Concordia Chiajna, restanţă din etapa a treia a sezonului, cauzată de retrogradarea Rapidului în liga secundă. Aşa cum era de...
14.02.2014 | 16:11
O LEGENDA a Stelei DUR cu noile achizitii Keseru si Sanmartean NU au ce cauta in aceeasi echipa

Steaua va disputa astăzi prima partidă oficială din 2014, cu Concordia Chiajna, restanţă din etapa a treia a sezonului, cauzată de retrogradarea Rapidului în liga secundă. Aşa cum era de aşteptat, meciurile tot mai puţine de disputat şi lupta acerbă care se dă pentru titlul de campioană a României au stîrnit reacţii diverse din partea oamenilor implicaţi în fenomen, disputa dintre cele două cluburi fiind suspectă chiar şi de blat. Elevii lui Reghecampf ar putea reveni pe prima poziţie în cazul în care ar reuşi o victorie în faţa galben-verzilor, însă fostele glorii din Ghencea au păreri reţinute în ceea ce priveşte evoluţia echipei în această seară, dar şi în returul de campionat.

Vremea superbă pentru fotbal, în Bucureşti înregistrîndu-se 14 grade Celsius la orele prînzului, nu i-a determinat pe suporterii Stelei să achiziţioneze biletele pentru duelul cu Concordia, acesta fiind unul dintre motivele de îngrijorare pentru oficialii roş-albaştrilor. Sî în acest segment de discuţie, părerile sînt împărţite.

“Cine să-i vadă? Nevestele, poate!”

Fosta legendă a Stelei, Liţă Dumitru consideră disputarea partidei pe Stadionul Ghencea un mare dezavantaj pentru atmosfera din tribune. “În Ghencea nu prea are cine să vină, cine ar putea să-i vadă? Nevestele? Dar şi ele… cîte să fie? Naţional Arena are alt farmec, este păcat că avem o arenă de sute de milioane de euro pe care nu o putea folosi, cît despre blat… nu pot să cred în ceva lansat de rivali. Nu are cum, Reghecampf şi Chirilă sînt prieteni, dar cînd vine vorba de fotbal uită de aşa ceva. Ca să nu mai zic că nu mai sînt în relaţii aşa de bune ca atunci cînd Reghe era antrenorul Concordiei. Va fi un meci greu, dar Steaua se va impune cu siguranţă. Avantajul Chiajnei este omogenitatea”, a declarat Dumitru pentru FANATIK.RO.

Mai încrezător din acest punct de vedere este preşedintele onorific al Stelei, Helmuth Duckadam. “Sper să vină totuşi suporterii pe stadion, e o zi de vineri, este mai greu ca aceştia să ajungă de la serviciu la ora disputării. Dar nu-i nimic, vom juca şi în weekend şi atunci cu siguranţă Ghencea va fi o arenă arhiplină. Dacă ne e frică de Chiajna, despre ce vorbim? Pentru mine emoţii sînt cu Ajax, Chelsea, Schalke. În campionat nu mai am nici una”, a completat fostul portar.

“Keşeru şi Sănmărtean nu au ce căuta amîndoi în echipă”

Liţă Dumitru este rezervat şi în ceea ce priveşte alcătuirea primul unsprezece stelist. Mijlocaşul naţionalei la Campionatul Mondial din Mexic ’70 consideră campania de transferuri a roş-albaştrilor una nu tocmai fericită, avînd în vedere postul lăsat liber de plecarea lui Bourceanu. Acesta crede că Sănmărtean şi Claudiu Keşeru nu pot juca simultan, motiv pentru care Reghecampf are de făcut o alegere dificilă. “În continuare susţin că Keşeru nu e vîrf. Singurul vîrf de la Steaua este Piovaccari. De altfel, Sănmărtean şi Keşeru nu au ce căuta amîndoi în echipă, se calcă pe picioare. Doar dacă iese Tănase din schemă o să-l vedem pe Keşeru titular, însă mizez că fostul vasluian va fi titular în centru, la mijloc.

Mai sînt multe de făcut la Steaua, Keşeru trebuie să se adapteze, Sănmărtean trebuie să fie instruit că trebuie să paseze. Scoţi oameni din joc, dar pasezi într-un final. Ăsta e spiritul Stelei, să nu exagereze, toate calităţile lor să ducă la un joc frumos”, a mai spus Dumitru.

Tags: