Fotbal intern

O fostă mare glorie a lui Dinamo deplânge situația în care au ajuns ”câinii”: “E un dezastru acolo”

26.04.2021 | 11:47
O fosta mare glorie a lui Dinamo deplange situatia in care au ajuns cainii E un dezastru acolo
Dinamo a ajuns în semifinalele CCE în 1984
ADVERTISEMENT

Situația în care a ajuns Dinamo îi neliniștește pe foștii mari jucători ai clubului. Unul dintre fotbaliștii care a jucat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni a criticat fără menajamente haosul de la clubul din Ștefan cel Mare.

Dumitru Moraru a câștigat șase trofee în tricoul lui Dinamo, trei titluri și tot atâtea Cupe, și este considerat o legendă a roș-albilor. Ajuns la 64 de ani, fostul internațional a dat de pământ cu antrenorii și oficialii clubului din ultimul an.

ADVERTISEMENT

Fostul mare portar crede că Dinamo se mai poate salva doar prin baraj, în cazul în care ”câinii” vor încheia sezonul pe o poziție care să le dea această șansă.

Dumitru Moraru: ”Dacă retrogradează, ar fi o mare rușine, un dezastru!”

Moraru are 16 sezoane în Divizia A și aproape 400 de meciuri. Se poate spune că le-a văzut pe toate, dar nu și-a imaginat vreodată că echipa lui de suflet va ajunge să lupte pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

”E un dezastru acolo, e cea mai mare rușine din istoria clubului. În ultima perioadă s-au perindat oameni care au distrus Dinamo, n-au fost profesioniști nici antrenorii, nici cei din conducere, fiecare și-a văzut de treaba lui. Dacă retrogradează, ar fi o mare rușine, un dezastru!

I-au mai salvat suporterii, care au făcut lucruri minunate, dar s-au și implicat foarte mult la echipă, ceea ce nu știu dacă a ajutat. Mă doare inima de ce se întâmplă! Cred că nu am mai fost la stadion de vreo 4 ani. Echipa joacă extraordinar de slab, poate la baraj să scape de retrogradare, mai sunt câteva etape, însă au meciuri foarte grele în continuare”, a declarat fostul portar pentru GSP.

ADVERTISEMENT

Cine este Dumitru ”Țețe” Moraru

Dumitru Moraru a jucat numai la echipe bucureștene, în țară, în întreaga lui carieră. A debutat în Divizia B, la Metalul, apoi a apărat vreme de patru sezoane poarta Stelei.

Până să ajungă la Dinamo a petrecut trei ani în Regie, la Sportul Studențesc, iar între 1981 – 1989 a fost jucător de bază în echipa ”câinilor”, pentru care a bifat nu mai puțin de 212 partide în campionat și alte 30 în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Imediat după revoluția din 1989 a semnat cu IK Start Kristiansad, echipă din prima ligă a Norvegiei pe care a ajutat-o să termine sezonul 1991 pe poziția a treia a clasamentului.

  • 38 de meciuri a jucat Dumitru Moraru pentru echipa națională de fotbal a României
ADVERTISEMENT