News

O fostă secretară a unui lagăr nazist este acuzată că a participat la peste 11.000 de omucideri. Femeia are 96 de ani în prezent

O fostă secretară unui lagăr nazist va fi audiată în cadrul unui proces, fiind acuzată că a participat la peste 11.000 de omucideri. Femeia are 96 de ani în prezent
16.07.2021 | 22:36
O fosta secretara a unui lagar nazist este acuzata ca a participat la peste 11000 de omucideri Femeia are 96 de ani in prezent
O fostă secretară a unui lagăr nazist este acuzată că a participat la peste 11.000 de omucideri. Femeia are 96 de ani în prezent foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu câțiva ani, un medic care avea 95 de ani a fost judecat pentru peste că a trimis este 3600 de persoane spre camerele de gazare ale naziștilor.

În urmă cu 78 de ani, Mengele a fost numit ofițer-șef medical la lagărul de concentrare de la Auschwitz, pornind o serie îngrozitoare de experimente asupra prizonierilor romi și evrei.

ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 96 de ani, fostă secretară a unui lagăr nazist, este acuzată că a participat la peste 11.000 de omucideri

Un tribunal din Itzehoe, landul Schleswig-Holstein a deschis un proces împotriva unei femei care a deținut funcția de secretară în lagărul de concentrare nazist Stutthof, din apropierea orașului polonez Gdansk, conform unei purtătoare de cuvânt citată de RND.

Femeia este acuzată că a participat la peste 11.000 de crime, iar procesul va începe pe 30 septembrie. Acesta se va desfășura în fața unui tribunal al tinerilor, deoarece, în momentul săvârșirii faptelor, avea în jur de 18-19 ani.

ADVERTISEMENT

Persoana este acuzată că a ajutat la exterminarea sistematică a prizonierilor din postura de dactilografă pe care a ocupat-o în administrația lagărului de exterminare nazist, conform declarației tribunalului consultată de către RND.

Cea de-a treia Mare Cameră a Tinerilor consideră persoana suficient de suspectă în ajutorarea a 11.387 de cazuri de omucidere, iar în șapte dintre acestea rămânând încercarea.

ADVERTISEMENT

Acuzata a mai fost interogată în trecut în calitate de martor în alte procese. În 1954 a depus mărturie că toată corespondența purtată cu Biroul Administrativ Central al SS trecea prin biroul său, conform unui raport al ARD, notează RND.

Comandantul Paul Werner Hoppe îi dicta zilnic mesaje, dar a spus că, la acel moment, nu avea cunoștință despre crimele care se petreceau în proximitatea ei.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Josef Mengele, Îngerul Morții

Mengele a fost născut în Bavaria și avea doi frați. Familia lui deținea o companie constructoare de mașini agricole, o firmă care a supraviețuit mai mulți ani de zile după încheierea războiului.

Josef Mengele a terminat liceul și a luat bacalaureatul cu note foarte bune, fiind considerat de profesori unul dintre cei mai buni elevi. A fost admis la Universitatea din München unde a studiat medicina și antropologia.

Avea să-și ia și doctoratul în medicină cu o lucrare, de asemenea, despre maxilare și buze, fiind obsedat de teoriile rasiale și aderând la ideologia rasială a naziștilor pe deplin. În 1964, universitățile “Ludwig Maximilians” din München și “Johann Wolfgang Goethe” din Frankfurt i-au revocat diplomele.

ADVERTISEMENT