Premier League

O fostă vedetă a lui Arsenal e în stare gravă la spital, după ce a fost bătut într-un scandal între bețivi

16.05.2020 | 11:58
O fosta vedeta a lui Arsenal e in stare grava la spital dupa ce a fost batut intrun scandal intre betivi
ADVERTISEMENT

Kenny Sansom a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Arsenal între 1980-1988, perioadă în care a îmbrăcat de 394 de ori tricoul tunarilor și de 89 de ori pe cel al naționalei Angliei. Până în anul 2000, a fost cel mai selecționat fundaș stânga al naționalei Albionului, recordul său fiidn mai apoi depășit de Ashley Cole.

Fostul star și-a ruinat viața din cauza alcoolului

După retragerea din activitate, viața fostului star a fost distrusă de patima pentru alcool. Acum se află sub atenta supraveghere a medicilor, cu o prognoză rezervată, după ce a suferit mai multe răni la cap în urma unui conflict între bețivi.

ADVERTISEMENT

„Kenny este în prezent bolnav în spital. El este îngrijit bine și nu are COVID-19. Familia și prietenii apropiați ai lui Kenny cer  mass-mediei să-i respecte intimitatea,  plus cea a lucrătorilor din asistența medicală care îl tratează pe Kenny”, se scrie într-un comunicat pe Twitter de familia fostului jucător.

Și-a pierdut casa și a vrut să se sinucidă

Alcoolul i-a ruinat tot ceea ce a reușit să clădească în cariera sa deloc oarecare. Urmare a patimii sale s-a produs și divorțul de soție, a rămas fără locuință, dormind pe străzi multă vreme. A căzut într-o depresie cruntă și a avut numeroase gânduri cu caracter suicidal.

ADVERTISEMENT

În 2016, a dezvăluit că este „gata să moară”, deoarece a recunoscut  înfrângerea  în lupta sa cu băutura. El a spus la acea vreme: „Vreau să mă omor. Nu am impresia că mi-a mai rămas ceva ca să merite să mai trăiesc. Vreau să-mi uit viața. Nu mai pot face față vieții. Dacă aș putea să o închei acum, aș face-o.”

Niall Quinn i-a plătit o clinică de reabilitare

Kenny, care a câștigat odată 1.600 de euro pe săptămână, a recunoscut, de asemenea, că a împrumutat bani de la prieteni și că are doar 75 de euro pe numele său, deoarece dependența de alcool i-a controlat viața.

ADVERTISEMENT

După ce a fost surprins dormind pe o bancă din parc, foștii coechipieri s-au grăbit să îi vină în ajutor. În 2017, Niall Quinn, fostul atacant al Arsenalului, a plătit pentru fostul său coechipier tratamentul la o clinică de reabilitare din Irlanda. Nu este primul jucător de la Arsenal care a suferit de acest viciu. Tony Adams a învins lupta și acum are o clinică de reabilitare, dar Paul Merson a avut și el mari probleme.

Este măcinat de depresie

În luna martie a acestui an, Kenny a oferit sprijinul său un proiect care oferă adăpost și companie tinerilor cu risc de locuință în Liverpool.

ADVERTISEMENT

El a spus: „A avea o casă este atât de important, dar ai nevoie de oameni. Sunt pe cont propriu. Nu sunt fericit. Telefonul meu nu sună. Oamenii au nevoie de oameni. Dar dacă nu este nimeni acolo, cu cine vorbești?”

ADVERTISEMENT