ADVERTISEMENT
News

O furtună a făcut ravagii în Italia. Mai mulți oameni au murit. Autoritățile au declarat starea de calamitate. Video

Autor: Adrian Baciu | 01.09.2020 | 09:22
O furtună a făcut ravagii în Italia. Mai mulți oameni au murit. Autoritățile au declarat starea de calamitate. Video
O furtună a făcut ravagii în Italia. Mai mulți oameni au murit. Autoritățile au declarat starea de calamitate. Sursa foto: Twitter

După ce în primăvară s-a confruntat cu o pandemie intensă de Covid-19 care a lăsat în urmă zeci de mii de morți, Italia este lovită în sezonul cald de furtuni devastatoare.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, vremea extremă a produs pagube importante în ”Cizmă” și, din păcate, a ucis mai multe persoane.

Zone extinse din nordul și centrul Italiei au fost lovite de furtuni catastrofale, căderi masive de grindină și de inundații și viituri.

ADVERTISEMENT

O furtună puternică a lovit Italia. Mai mulți oameni au murit

Vijeliile puternice, tornadele și grindina uriașă au pus stăpânire pe Italia. Vremea extremă a lovit multe zone din nordul și centru țării în ultimul weekend, lăsând în urmă cel puțin patru turiști morți și provocând daune pe scară largă. Din păcate, alertele meteo de vreme severă continuă și pentru următoarele zile.

Vreme extremă a fost raportată în weekend peste tot, din Tirolul de Sud, până în regiunea centrală a Lazio, în jurul Romei, unde cel puțin patru persoane au fost ucise în două incidente separate și mai multe sunt date dispărute.

ADVERTISEMENT

În Toscana, două fete în vârstă de trei și 14 ani au murit sâmbătă seara când o tornadă a scos din rădăcină un copac într-un camping din Marina di Massa. În aceste condiții, după ce a vizitat zona, guvernatorul regiunii a declarat stare de calamitate.

De asemenea, doi turiști germani și-au pierdut viața duminică seara în timpul inundațiilor severe pe drumul de stat Brenner lângă Bolzano, Tirolul de Sud, relatează agenția de știri Ansa, citată de TheLocal.

ADVERTISEMENT

Mașina în care se aflau aceștia s-a ciocnit cu un camion, iar doi dintre pasageri, un tată în vârstă de 45 de ani și bunica în vârstă de 67 de ani, au murot. Un băiat de șapte ani și bunicul său ar fi supraviețuit, în timp ce șoferul camionului nu a fost rănit.

Furtunile au afectat și autostrăzile din Italia

Sursa citată mai notează că orașul Verona se pregătește pentru inundații puternice, după ce a fost lovit de mai multe valuri de vreme rea din 23 august, cu vijelii puternice și grindină uriașă care, de asemenea, au provocat pagube considerabile în zonă.

ADVERTISEMENT

O autostradă care leagă Bolzano de San Michele a fost închisă o întreagă zi din cauza surupărilor de teren. Un sat întreg a fost evacuat din calea apelor în Regiunea Trentino Alto Adige. Oamenii se vor întoarce acasă atunci când zona va fi sigură din nou.


Au mai fost raportate pagube importante pentru o mare parte din regiunea Veneto, zonele Vicenza și Belluno fiind, de asemenea, afectate destul de grav. Faimoasa stațiune de schi Cortina d’Ampezzo din Belluno a suferit alunecări de teren din cauza vânturilor puternice și a ploilor abundente.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!