News

O furtună puternică a afectat Timișoara. Grindină, copaci doborâți și o casă lovită de trăsnet. Video

Timișoara a fost afectată, luni dimineața, de o furtună extrem de puternică. A căzut grindină, iar o casă a fost lovită de trăsnet.
02.08.2021 | 11:52
O furtuna puternica a afectat Timisoara Grindina copaci doborati si o casa lovita de trasnet Video
O furtună puternică a afectat Timișoara. Grindină, copaci doborâți și o casă lovită de trăsnet. Video. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vestul țării, aflat sub avertizare de instabilitate de la ANM, a fost lovit luni dimineața de manifestări extreme ale verii.

În Timișoara, s-a semnalat o furtună extrem de violentă, cu vijelie puternică, grindină și frecvente descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

În urma ploii, străzile au fost acoperite de un covor de gheață, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, iar o casă a fost trăsnită.

Furtună violentă în Timișoara, cu vijelie și grindină

La primele ore ale dimineții zilei de luni, 2 august, meteorologii ANM anunțaseră un cod portocaliu pentru județul Timiș, cu intensificări ale vântului de 70…90 km/h, descărcări electrice, grindină și averse ce vor cumula peste 20…25 l/mp.

ADVERTISEMENT

Alerta specialiștilor s-a adeverit, iar mai multe zone din Banat s-au confruntat cu vremea severă. În Timișoara, furtuna a rupt copaci din rădăcină și a inundat subsolurile imobilelor. Acoperișul unei locuințe a fost incendiat, în urma unui trăsnet, într-o localitate de lângă orașul de pe Bega.

Echipajele de la ISU au fost chemate să intervină la mai multe situații de urgență. În Timișoara, mai mulți copaci au căzut pe străzi, iar unii au avariat mai multe autoturisme. Subsolul unei grădinițe a fost inundat.

ADVERTISEMENT

”Pentru înlăturarea efectelor negative, s-a intervenit cu 7 autospeciale de lucru cu apă si spuma, 2 autoscări mecanice, 2 electropompe și 26 pompieri. Din fericire, nu au fost înregistrate persoane rănite”, transmit reprezentanții ISU Banat, conform Tion.ro.

O casă, lovită de trăsnet la 10 km de Timișoara

Tot în această dimineață, pompierii au fost solicitați să intervină la 10 km de orașul Timișoara, la Bucovăț. Aici, o casă a fost lovită de o descărcare electrică, iar la acoperiș a izbucnit un incendiu.

ADVERTISEMENT

Din fericire, echipajul de pompieri sosit la fața locului a reușit să lichideze incendiul înainte ca acesta să provoace pagube. Focul a ars mocnit și a afectat numai una dintre grinzile acoperișului. Nu a ars cu flacără și nu a apucat să se extindă.

România se va confrunta și luni cu manifestări extreme ale vremii. Până la ora 22:00, în Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată,

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

ADVERTISEMENT
Tags: