News

O furtună puternică a făcut dezastru în Bihor. Zeci de case au rămas fără acoperiș în câteva minute

În doar câteva minute o furtună puternică a lăsat fără acoperiș zeci de case în Bihor.
24.05.2021 | 12:46
O furtuna puternica a facut dezastru in Bihor Zeci de case au ramas fara acoperis in cateva minute
ADVERTISEMENT

Vremea rea a făcut dezastru în toată țara în ultima perioadă. În aproape toate județele din România au fost înregistrate pagube însemnate. Sute de copaci rupți de vântul puternic, mașini avariate sau case distruse.

Așa s-a întâmplat și într-o comună din județul Bihor. Zeci de case au rămas fără țiglă în doar câteva minute.

ADVERTISEMENT

O furtună puternică a făcut dezastru în Bihor

În ultima săptămână unul dintre cele mai afectate județe a fost Bihor. A plouat torențial, iar meteorologii au emis un cod roșu de inundații. Duminică, o furtună puternică a făcut din nou dezastru în zonă. În comuna Nojorid, oamenii s-au trezit fără țigle pe case. 20 de acoperișuri au fost smulse de vântul puternic în câteva minute.

Acum oamenii încearcă să stabilească ce pagube au, iar autoritățile au început demersurile pentru ca aceștia să fie ajutați. Mai multe familii s-au oferit deja să doneze țiglă celor care au casele avariate.

ADVERTISEMENT

ISU Bihor a primit nu mai puțin de 50 de apeluri de urgență, pompierii fiind solicitați să intervină. Aceștia au îndepărtat mai mulți stâlpi de telefonie doborâți și copaci. În unele zone, ploaia puternică s-a transformat în grindină.

Echipaje au fost solicitate și în Oradea în mai multe locații unde arborii căzuseră pe mașini. Detașamentul de Pompieri Salonta, Garda de Pompieri 1 Mai și Stația de Pompieri Aleșd au acționat și în localitățile Tămașda, Lugașu de Jos, Tinăud, Hidișelu de Sus și Calea Mare. În mai multe localități canalizarea nu a făcut față și curțile mai multor gospodării au fost inundate.

ADVERTISEMENT

Furtuni și ploi puternice în toată țara

Meteorologii ne anunță că nu am scăpat încă de vremea rea. În toată țara vor continua ploile și furtunile puternice încă câteva zile. Potrivit ANM va fi  o săptămână bogată în precipitații, astfel că la nivelul întregii țări se pot acumula 20 – 30 de l/mp, iar prin nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei, zonele montane putem ajunge chiar la 40 – 50 l/mp. Valorile termice se vor situa în general peste cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte. În rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.