News

O gafă judiciară de proporții l-a eliberat din arestul poliției! Bărbatul era suspect de proxenetism

05.08.2020 | 12:26
O gafa judiciara de proportii la eliberat din arestul politiei Barbatul era suspect de proxenetism
ADVERTISEMENT

O gafă judiciară fără precedent i-a redat libertatea unui bărbat reținut de polițiști într-un dosar în care este acuzat de proxenetism. Membru al clanului Gruia, acesta a părăsit Centrul de Reținere și Arest Preventiv la o zi după ce şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet a anunțat, înconjurat de mascaţi înarmaţi, instituirea unor dispozitive speciale de poliţişti de ordine publică şi jandarmi, ca urmare a uciderii liderului clanului Duduianu, Emi Pian.

Gruparea din care face parte proxenetul controlează o bună parte din activităţile ilegale desfășurate în Sectorul 4. Amintim aici comerţul cu fier vechi, tâlhăriile, recuperările de bani, precum și taxele de protecție.

ADVERTISEMENT

Între timp, oamenii legii și-au dat seama de eroare și au pornit în căutarea bărbatului. Acesta a fost reținut și se află din nou în arest, iar conducerea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus verificări, prin  structura de control intern.

Un bărbat reținut pentru proxenetism a fost eliberat din greșeală

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului Independent Reţinere şi Arestare Preventivă, din eroare, au pus în libertate un bărbat, care se afla sub măsura arestarii preventive, persoana fiind eliberată la momentul în care se împlinea termenul de 24 de ore de la emiterea ordonanţei de reţinere.

ADVERTISEMENT

Conducerea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus verificări, prin  structura de control intern, cu privire la acest incident”, a transmis Poliția Capitalei.

Eliberarea proxenetului vine la doar 24 de ore după ce şeful Poliţiei Capitalei a dat asigurări că bucureştenii nu au motive de îngrijorare în urma conflictului în care liderul Clanului Duduianu, Emi Pian, a fost înjunghiat în plină stradă.

ADVERTISEMENT

Am instituit, încă de azi-noapte, dispozitive speciale de siguranţă publică în sectoarele 5, respectiv 2, dispozitive fixe, dar şi mobile, care suplimentează forţele care se aflau deja în teren.

Dispozitivele speciale sunt formate din poliţişti de ordine şi siguranţă publică, ai Serviciului de Acţiuni Speciale, de la Brigada Rutieră, Investigaţii Criminale. De asemenea, avem un sprijin consistent din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Niciun cetăţean de bună credinţă nu trebuie să se simtă în pericol, iar Poliţia Capitalei nu tolerează şi nu va tolera activităţi care să perturbe ordinea publică”, a declarat Bogdan Berechet.

ADVERTISEMENT