Life

O gospodină a amestecat 1 gram de drojdie, apă și zahăr, apoi a pus totul în ghiveciul florilor. Rezultatul a uimit-o

Un amestec de drojdie, apă și zahăr, pus în ghiveciul plantelor, a făcut minuni. Rezultate uimitoare pentru o gospodină
24.07.2021 | 15:28
O gospodina a amestecat 1 gram de drojdie apa si zahar apoi a pus totul in ghiveciul florilor Rezultatul a uimito
O gospodină a amestecat 1 gram de drojdie, apă și zahăr, apoi a pus totul în ghiveciul florilor. Rezultatul a uimit-o Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Studiile de specialitate au dovedit că drojdia are efecte benefice asupra plantelor. Soluțiile cu drojdie au stimulat dezvoltarea și înflorirea acestora.

Cercetările derulate în laboratoare de specialitate au arătat că plantele tinere au înflorit și cu zece zile mai devreme. Amestecul este unul extrem de simplu și oricine îl poate face acasă.

ADVERTISEMENT

O gospodină a amestecat 1 gram de drojdie, apă și zahăr, apoi a pus totul în ghiveciul florilor. Rezultatul a uimit-o

Oana Matei este inginer horticultor. Ea a explicat, pentru Antena 3, cum se realizează amestecul care face minuni pentru plante.

„Vă propun să vorbim despre un preparat minune pentru plante, în special pentru plantele cu flori. Amestecul cu drojdie. Este drojdia pe care o găsim în magazinele alimentare,” a spus ea.

ADVERTISEMENT

„Vă propun reţeta cu drojdie uscată. Ingredientele sunt cât se poate de simple. Un pacheţel de drojdie. Luăm din el doar un gram. O găsiţi în comerţ la diferite gramaje,” a adăugat.

Drojdia se amestecă cu o linguriță de zahăr, acesta fiind cunoscut pentru că activează substanțele din drojdie. Ulterior, se adaugă un litru de apă călduță și se amestecă bine.

ADVERTISEMENT

„Este un preparat foarte bun pentru toate plantele, dar în special pentru plantele cu flori.”, a precizat Oana Matei. Aceasta a explicat că, în urma studiilor realizate, plantele nu doar că au înflorit mai devreme, ci numărul de flori a fost cu aproximativ 50% mai mare.

Drojdia, pe post de îngrășământ, face minuni pentru plante

Un astfel de amestec cu drojdie pe post de îngrășământ se va folosi nu mai mult de două ori pe sezon. Se poate utiliza pentru mai multe tipuri de plante, mușcate, hibiscus, pentru violetele de Parma sau mazăre. „Toate vor înflori mult mai frumos și mult mai bine”, a asigurat inginerul horticultor.

ADVERTISEMENT

Amestecul de drojdie, zahăr și apă se va lăsa la fermentat în jur de două sau trei ore. E bine să stea într-un loc mai întunecos.

Ulterior, compoziția respectivă trebuie amestecată cu apă, în proporție de 1 la 5. În cele din urmă, trebuie pur și simplu să-l puneți în ghivecele plantelor.

„Este ieftin și foarte eficient acest preparat,” a subliniat Oana Matei.

ADVERTISEMENT