ADVERTISEMENT
News

O gravidă de 36 de ani din Craiova, suspectă de COVID, a murit în timp ce aștepta rezultatul testului

Autor: Adrian Baciu | 13.11.2020 | 13:45
O gravidă de 36 de ani din Craiova, suspectă de COVID, a murit în timp ce aștepta rezultatul testului
O gravidă de 36 de ani din Craiova, suspectă de COVID, a murit în timp ce aștepta rezultatul testului. Sursa foto: hepta.ro

Tragedie în Craiova. O gravidă de numai 36 de ani, care era suspectă de infecția cu COVID 19, a murit în timp ce aștepta rezultatul testului.

ADVERTISEMENT

Decesul a survenit vineri dimineață la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din oraș. Femeia fusese transferată inițial de la Băilești la Filantropia – Maternitate, însă pentru că se simțea foarte rău a ajuns la Spitalul Județean.

Starea gravidei s-a agravat rapid. A avut temperatură şi respira greu, astfel încă i s-au luat probe pentru efectuarea testului COVID, fiind plasată într-un salon izolator, în aşteptarea rezultatului.

Tragedie la Craiova: o gravidă de 36 de ani a murit în timp ce aștepta rezultatul testului COVID

Potrivit presei din Craiova, femeia de 36 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Nr. 1 din Craiova în noaptea de joi spre vineri.

ADVERTISEMENT

Inițial, pacienta fusese transferată de la Spitalul Băilești, la Filantropia, în Craiova, fiind ulterior trimisă la Spitalul de Urgență. Gravida se afla la izolator, în așteptarea rezultatului testului pentru depistarea infecției cu coronavirus.

Ziarul de Craiova informează că gravida a fost transferată de la Spitalul din Băilesti, care era suport-COVID, la Maternitatea Spitalului Filantropia. Întrucât Terapia Intensivă a spitalului nu are acoperire pe COVID, a fost transferată la Spitalul de Urgenţă Craiova.

După ce i s-au luat probele pentru testul SARS-CoV-1, femeia a fost plasată într-un salon izolator, în aşteptarea rezultatului. Vineri dimineaţă, în jurul orei 10.00, femeia, care avea o sarcină la termen, și urma să nască, a intrat în stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Odată cu femeia de 36 de ani a murit și bebelușul care urma să vină pe lume, medicii neputând să facă nimic pentru salvarea acestora.

Județul Dol, peste 9000 de infecții cu COVID-19

Județul Dolj se confruntă cu o creștere accelerată a infecțiilor cu noul coronavirus în ultima perioadă. De la startul pandemiei, pe raza județului au fost confirmate 9.323 de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT
  • 280 de cazuri noi au fost raportate de autoritățile din Dolj în ziua precedentă

În ultimele 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 285 de cazuri noi în Dolj. Rata de incidență a contaminărilor la 1.000 de locuitori a ajuns la 3.79

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT