News

O grupare de hoți din România s-a specializat în spart easybox-uri. Cum procedează infractorii

O grupare de hoți din România a devenit specializată în spart easybox-uri, una dintre metodele preferate de primit colete ale cumpărătorilor din țara noastră.
30.04.2024 | 23:34
O grupare de hoti din Romania sa specializat in spart easyboxuri Cum procedeaza infractorii
O grupare de hoți din România s-a specializat în spart easybox-uri. Cum procedează infractorii. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

La Timișoara au fost prinși în flagrant în timp ce spărgeau un astfel de dulap metalic cu ranga, însă aceeași grupare a acționat și la București. Aici infractorii au spart aplicația curierilor și au reușit să plece cu ceasuri, camere video, aparate electronice. De altfel autoritățile vorbesc despre o pagubă de 80.000 de euro.

O grupare de hoți din România s-a specializat în spart easybox-uri

Hoții au fost prinși la timp de oamenii legii care i-au filat timp de opt luni și le-au studiat modul de a opera. Cei trei hoți, căci despre ei este vorba, nu erau speriați de camerele de supraveghere. Și-au făcut de lucru cu mai multe răngi, fiind convinși că vor pleca acasă cu peste 10 telefoane mobile de ultimă generație.

ADVERTISEMENT

Unul dintre hoți a fost prins în momentul în care spărgea lockerul, în timp ce ceilalți doi infractori au fugit și au fost prinși într-un sat din Timiș și Alba. Se pare că bărbații vânau aparatură electrocasnică și telefoane mobile scumpe. De multe ori plasau comenzi online și alegeau plata ramburs la ridicarea coletelor din easybox.

Uneori aveau noroc și după expirarea perioadei de păstrare în easybox, de 36 de ore, piratau aplicația destinată curierilor și generau coduri QR prin care deblocau dulapurile și plecau acasă cu coletele. Se pare că faptele hoților i-au pus pe gânduri pe curieri și pe clienți, care aleg mai nou să-și facă asigurare pentru aceste colete, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

“Dacă detectăm o astfel de situație, urmăm toate procedurile legale în vigoare în vederea soluționării acesteia. În fiecare dintre aceste cazuri, colaborăm îndeaproape cu autoritățile care fac investigațiile necesare pentru a clarifica situațiile apărute.

Sistemele de securitate pe care le avem ne ajută să rezolvăm orice astfel de situație în mod eficient, fără a afecta clienții”, au transmis reprezentanții unei companii care administrează peste 4.000 de easybox-uri.

ADVERTISEMENT

Mai mulți curieri din Remetea Mare furau coletele destinate clienților

Nu doar hoții sunt puși pe rele când vine vorba de coletele oamenilor ci chiar cei care sunt plătiți să le livreze. Este cazul a doi curieri din Remetea Mare, care au încercat în această iarnă să-și facă sărbătorile mai frumoase furând colete. Tinerii în vârstă de 20 și 24 de ani au sustras în special telefoane mobile, cauzând o pagubă de 31.000 de lei.

Cel care a sesizat modul de a opera al infractorilor a fost chiar directorul firmei, care i-a surprins pe aceștia pe camerele de supraveghere, în timp ce furau. ”La data de 5 ianuarie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara au fost sesizați de către directorul unei societăți comerciale de pe raza localității Remetea Mare, cu privire la faptul că în perioada noiembrie – decembrie 2023, doi angajați ai societății și-ar fi însușit mai multe colete ce conțineau telefoane mobile și suma de 9.000 de lei, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 31.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au efectuat verificări, iar la scurt timp au identificat doi tineri, în vârstă de 20 și 24 de ani, bănuiți de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate”, transmiteau reprezentanții IPJ Timiș. Polițiștii vor continua acum cercetările într-un dosar penal întocmit pentru infracțiunea de delapidare.

ADVERTISEMENT
Tags: