News

O haită de câini cu blana albastră a devenit atracția zilei în Rusia. Cum au ajuns așa

13.02.2021 | 18:21
O haita de caini cu blana albastra a devenit atractia zilei in Rusia Cum au ajuns asa
ADVERTISEMENT

O haită de câini cu blana albastră a atras atenția autorităților din Rusia, dar și din întreaga lume, după ce fotografiile cu aceștia au ajuns pe internet.

Fotografiile cu patrupedele albastre care mișună în jurul orașului Dzerzhinsk la 370 kilometri de Moscova au devenit virale și au ridicat multe semne de întrebare.

ADVERTISEMENT

Dacă unii au comparat animalele cu personaje de desene animate, alți oameni au fost revoltați și au cerut autorităților să afle ce s-a întâmplat.

O haită de câini albaștri din Rusia a devenit virală pe internet

Specialiștii se tem că animalele au fost expuse unor chimicale, în condițiile în care în zonă se găsește o fabrică abandonată care producea plexiglas. Aceasta ar fi cauza transformării unor câini în niște ființe cu blana albastră, asemeni unor extratereștri.

ADVERTISEMENT
Câinii maidanezi cu blană albastră
Câinii maidanezi cu blană albastră

Potrivit The Moscow Times, fostul manager al fabricii a dezvăluit că haitele de maidanezi sunt o prezență obișnuită în clădirile abandonate ale fabricii, clădiri care conțin mult sulfat de cupru.

Autoritățile orașului Dzerzhinsk negociază momentan cu compania condusă de Orgsteklo pentru a primi accesul să captureze câinii și să determine ce a cauzat această mutație.

ADVERTISEMENT

Activiștii pentru drepturile animalelor susțin, însă, că sănătatea câinilor nu ar fi pusă în pericol. „Câinii sunt într-o condiție bună, mâine experții noștri vor intra în fabrică pentru a examina animalele”, a transmis oficialul.

„Câinii maidanezi se plimbă mereu prin aceste fabrici. Probabil au găsit sulfat de cupru. Am mai auzit astfel de cazuri de câini care au găsit diferite chimicale și le-a fost afectată culoarea blănii. Sigur au găsit ceva, nimeni nu îi controlează”, a declarat Andrey Mislivets, managerul fabricii.

ADVERTISEMENT
Tags: