News

O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro

Încă o bancă dispare din România, în urma unei tranzacții de aproape 350 de milioane de euro. Gigantul autohton care a realizat achiziția.
05.07.2024 | 07:04
O importanta banca dispare din Romania Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro
Încă o bancă dispare din România: Banca Transilvania a cumpărat acțiunile OTP Bank. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

A devenit oficial: o uriașă bancă din statul vecin dispare din România. O tranzacție de aproape 350 de milioane de euro a fost aprobată de Consiliul Concurenței.

Încă o bancă dispare din România: Banca Transilvania a cumpărat acțiunile OTP Bank

În ultimii ani, mai multe nume din sectorul bancar au dispărut din România. Cel mai recent caz a avut loc în urmă cu două luni. Pe 5 mai 2024, Consiliul Concurenței autoriza tranzacția prin care Intesa Sanpaolo prelua First Bank. Autoritățile interne au decis atunci că operațiunea nu ridică probleme semnificative pentru concurența liberă pe piața românească.

ADVERTISEMENT

Tot în această primăvară, Consiliul Concurenței anunța oficial că analizează tranzacția prin care Banca Transilvania intenționează să preia companiile OTP Bank România S.A..

Printre acestea OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., subsidiarele OTP Consulting România S.R.L, OTP Advisors S.R.L., precum și Fundația OTP Bank România.

ADVERTISEMENT

Anterior, în ianuarie, Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat realizarea tranzacției pentru achiziționarea a 100% din acțiunile OTP Bank România.

Pentru această tranzacție, Banca Transilvania va plăti nu mai puțin de 347,5 milioane de euro, conform Știripesurse. Înființată în 1992, OTP Bank Group este cea mai mare instituție bancară din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu sutele de mii de clienți OTP Bank România

Conform datelor oficiale, OTP Bank România acoperă circa 2,6% din piața internă, în funcție de active. Are peste 400.000 de clienți persoane fizice, peste 22.000 de clienți Corporate și IMM, 1.800 de angajați și 96 de sucursale.

Dacă ne uităm la gigantul autohton, trebuie să spunem că Banca Transilvania este cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est. Aceasta are 20% cotă de piață, peste 4 milioane de clienți și aproximativ 10.000 de angajați.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește tranzacția dintre BT și OTP, trebuie spus că, după primirea aprobărilor autorităților, va avea loc fuziunea propriu-zisă. OTP Group anunță că va asigura o tranziție cât mai ușoară pentru clienți și angajați până când integrarea în Grupul Banca Transilvania.

Între timp, OTP Bank România și subsidiarele sale vor continua să-și onoreze angajamentele față de clienți și să ofere servicii la cel mai înalt nivel. Până atunci, clienții OTP Bank România nu trebuie să facă nimic. Aceștia vor beneficia de aceleași condiții de până acum în relația cu OTP România.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”