News

O importantă țară europeană vrea să reintroducă măștile anti-COVID însă sunt excluse alte restricții

O importantă țară europeană este pe punctul de a reintroduce măștile anti-COVID în fața noului val al pandemiei, însă sunt excluse alte restricții dure
16.07.2022 | 18:46
O importanta tara europeana vrea sa reintroduca mastile antiCOVID insa sunt excluse alte restrictii
Obligativitatea măștii de protecția ar putea reapărea în Europa. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Valul actual al pandemiei COVID, care este deja resimțit în Europa, este foarte aproape să împingă una din cele mai importante țări de pe continent să reintroducă obligativitatea măștilor.

Reintroducerea măștilor anti-COVID

Într-un interviu pentru publicația Morgen Post, ministrul germen al justiției a declarat că în curând germanii vor fi obligați să poate măștile de protecție în spațiile publice închise pentru a combate răspândirea virusului. Oficialul german a subliniat însă că nu se va reveni la alte restricții mai drastice, precum închiderea localurilor sau a școlilor sau instituirea unei stări de alertă.

ADVERTISEMENT

Ministrul a precizat că în prezent, actualul val este în punctul de atenuare, dar a subliniat că autoritățile pregătesc viitoarele măsuri pentru valul viitor ce este așteptat în perioada de toamnă – iarnă. Acesta a precizat că măsura va ajunge în Parlament în luna septembrie, și că principala prevedere va fi obligativitatea purtării măștii în spațiile publice închise.

„Eficacitatea măștilor pentru persoanele aflate în interior este de necontestat. De aceea, o anumită formă de purtare a măștilor în interior va juca cu siguranță un rol în conceptul nostru. Lucrăm deja cu cerințele privind măștile în transportul public local”, a declarat oficialul german.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că parlamentarii actualei coaliții au căzut de acord ca măsurile de lockdown și de închidere a școlilor să nu se mai numere printre cele la care vor apela autoritățile sanitare. Acesta a precizat că într-un astfel de caz Germania ar ajunge să imite exemplul nefericit al Chinei, și ar „paraliza viața publică” prin „închiderea nepăsătoare a oamenilor în case”.

„Efectele psihice și socio-psihologice ridicate, ca să nu mai vorbim de consecințele asupra educației tinerilor, le consider inacceptabile. O piatră de moară a fost pusă în jurul gâtului unei întregi generații de elevi și studenți”, a mai spus ministrul justiției german.

ADVERTISEMENT

Rata de incidenţă COVID-19 pentru 7 zile din Germania era vineri de 720 de infecţii la 100.000 de locuitori, conform datelor Institutului Robert Koch.

A patra doză de vaccin în Germania

Între timp, ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, a recomandat vineri o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta mai mică de 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Prin această declarație, oficialul german a contrazis chiar recomandările făcute de către Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO), comitet care recomandase această doză de booster doar pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani, pentru rezidenţii din casele de bătrâni, persoanele imunocompromise şi pentru personalul medical.

„Dacă cineva îşi doreşte să se bucure de vară şi să nu se expună riscului de a se îmbolnăvi, atunci recomand vaccinarea chiar şi persoanelor tinere după o consultare cu medicul lor de familie”, a spus Lauterbach, care a precizat că un vaccin împotriva variantei Omicron este așteptat să apară la finalul lunii august sau la începutul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT