News

O indiancă declarată moartă s-a întors acasă la două săptămâni de la funeralii

O femeie de 70 de ani din India, bolnavă de Covid-19, a fost declarată moartă, iar familiei i s-a dat un corp care s-a dovedit a fi al unei alte persoane.
05.06.2021 | 15:35
O indianca declarata moarta sa intors acasa la doua saptamani de la funeralii
ADVERTISEMENT

După două săptămâni de la ceremonialul funerar și incinerarea corpului, Muktyala Girijamma a venit acasă cât se poate de vie și sănătoasă după ce s-a vindecat de infecția cu coronavirus, scrie Daily Mail.

Ulterior, s-a dovedit că familia primise de la spital corpul unei alte femei, fără să-l poată vedea îndeaproape din cauza restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Insolita întâmplare a avut loc în orașul Jaggaiyapet din districtul Krishna al statului Andhra Pradesh.

Familia a primit un alt cadavru pe care l-a incinerat

Muktyala Girijamma fusese internată în spital pe 12 mai. La câteva zile, soțul ei Gadayya a mers la spital să o vadă, dar nu a găsit-o în patul său, iar personalul medical i-a spus că a fost mutată în alt pavilion. Soțul nu a găsit-o nici în celelalte saloane, iar până la urmă i s-a comunicat să o caute la morga spitalului.

ADVERTISEMENT

Familia nu a putut examina îndeaproape cadavrul despre care personalul spunea că este al femeii căutate, din cauza restricțiilor sanitare. Corpul a rămas învelit în plastic până în momentul incinerării.

Încurcătura a fost posibilă pentru că o altă femeie, tot cu numele de Girijamma, se îmbolnăvise în aceeași perioadă, iar moartea ei a cauza confuzia.

ADVERTISEMENT

Astfel că familia îndurerată a luat trupul acasă și l-a incinerat. Fiul Girijammei, Ramesh, a murit și el din cauza Covid-19 pe 23 mai.

În timp ce familia organiza riturile funerare, femeia se întreba de ce nu vine nimeni să o ia acasă. „Nu știam că familia și sătenii îmi jeleau moartea. Eu eram furioasă de ce nimeni nu a venit să mă vadă”, a relatat Muktyala Girijamma.

ADVERTISEMENT

Femeia s-a întors acasă folosind cele 3.000 de rupii pe care guvernul le dă fiecărui supraviețuitor al coronavirusului la externarea în spital. Familia a rămas uluită când femeia a intrat pe ușă vie, la două săptămâni  de la funeralii.

Familia este încă în doliu

Bucuria revederii a trecut repede, femeia aflând apoi că fiul ei  a murit din cauza virusului.

Aș fi vrut ca fiul meu să fie aici și să mă vadă când mă întorc. Nu știu dacă voi putea suporta tragedia asta sau nu, dar cu toții știm că l-am pierdut pe fiul meu prea devreme”, a spus Muktyala Girijamma

Până acum s-au înregistrat 28.000.000 de cazuri de Covid-19 în India, iar bilanțul deceselor a trecut de 340.000, potrivit statisticilor oficiale.

ADVERTISEMENT
Tags: