News

O infecție mică de COVID-19 poate produce o imunitate de fier! 98% dintre subiecți pot căpăta anticorpi care să neutralizeze virusul

29.05.2020 | 19:25
O infectie mica de COVID19 poate produce o imunitate de fier 98 dintre subiecti pot capata anticorpi care sa neutralizeze virusul
ADVERTISEMENT

Un studiu recent realizat în Franța arată că persoanele cu infecții ușoare de COVID-19 produc o imunitate foarte puternică. Autorii susțin că imunitatea acestor persoane crește în timp. 

O infecție mică de COVID-19 poate produce o imunitate de fier!

Chiar dacă o persoană care a contractat virusul COVID-19 este asimptomatică, conform studiului făcut de cercetătorii francezi, are șanse mari să obțină o imunitate de fier care poate neutraliza pe viitor virusul.

ADVERTISEMENT

Cercetarea a fost făcută pe 160 de angajați din sistemul de sănătate francez care au făcut forme ușoare ale bolii. Însă, 98% dintre ei au dezvoltat suficienți anticorpi astfel încât să poată neutraliza virusul și o lună mai târziu.

În rândul specialiștilor din sistemul sănătății, există o preocupare importantă privind imunitatea căpătată de cei care au avut forme ușoare de COVID-19, iar una dintre cele mai vehiculate ipoteze este aceea că la cazurile ușoare și anticorpii produși sunt mai puțini.

ADVERTISEMENT

“Orice pacient care intră în contact cu SARS-CoV-2 va genera un răspuns imunitar prin producerea de anticorpi”

Însă, rezultatele testului contrazic acest lucru și arată că imunitatea crește timp de câteva săptămâni după ce organismul începe să producă anticorpi, adică între 7 și 10 zile de la infectare. Nu se știe deocamdată cât va dura această imunitate.

Autorii studiului susțin că este încă foarte devreme de a evolua rezultatele pe termen lung. Un specialist român a explicat pentru Mediafax că gradul de imunitate nu are nimic cu severitatea bolii:

ADVERTISEMENT

“Orice pacient care intră în contact cu SARS-CoV-2 va genera un răspuns imunitar prin producerea de anticorpi. Acest lucru se va întâmpla indiferent dacă pacientul dezvoltă o formă asimptomatică sau o formă severă.

Nu se știe exact în acest moment cât de mult va dura această perioadă de protecție”, susține Radu Țincu, medic primar ATI Toxicologie la Spitalul Floreasca.

ADVERTISEMENT

La nivel global, numărul de infecții a ajuns la 5,8 milioane de cazuri, iar numărul deceselor de COVID-19 în lume este în acest moment de 361.000 de cazuri. Aproape o treime dintre cei decedați sunt din SUA.

ADVERTISEMENT