ADVERTISEMENT
News

O infirmieră din Marea Britanie, acuzată de uciderea a 8 bebeluși. Care este motivul faptei odioase

Autor: Cerasela Stafie | 12.11.2020 | 20:43
O infirmieră din Marea Britanie, acuzată de uciderea a 8 bebeluși. Care este motivul faptei odioase
O infirmieră din Marea Britanie, acuzată de uciderea a 8 bebeluși. Nu se cunosc motivele faptelor Sursa foto: Skynews

Lucy Letby, o infirmieră din Spitalul Chester, din Marea Britanie a fost adusă în fața judecătorilor. Aceasta este acuzată de uciderea a 8 bebeluși și tentativa de ucidere a altor 10 nou-născuți.

ADVERTISEMENT

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a mai fost arestată și în trecut, în 2018 și 2019, în cadrul unei anchete care privea decesele la unitatea neonatală de la Spitalul Contesa de Chester, scrie BBC.com.

Letby, din Arran Avenue, Hereford, este acuzată că a ucis cinci băieți care se numeau: Cemlyn Bennett, Joseph Johnson, Barney Gee, Joseph Gelder și Eli Gelder și trei fete, numite Elsie McNall, Daisy Parkin și Maddie Freed.

Infirmieră britanică, acuzată de uciderea a 8 bebeluși

Totodată, infirmiera este acuzată de tentativa de ucidere a lui Maddie Freed și a altor nouă bebeluși – cinci băieți și patru fete – ale căror identități nu au fost făcute publice.

ADVERTISEMENT

Femeia a apărut în fața judecătorilor prin intermediul unui link video, alături de avocatul ei și aflată într-o secție de poliție. Ea a vorbit doar pentru a-și confirma numele, adresa și data nașterii, în timpul unei ședințe care a durat 10 minute. Totodată, nu s-a cerut eliberarea pe cauțiune a femeii.

Pascale Jones, procuror, a declarat instanței că Letby ar trebui arestată preventiv pentru propria ei siguranță. Ea a spus: “curtea va considera, de asemenea, că există motive substanțiale pentru a crede că, pentru propria protecție, această inculpată ar trebui arestată preventiv”.

Letby a fost arestată marți de poliție în cadrul anchetei asupra spitalului și a fost acuzată miercuri seara. O anchetă a Poliției din Cheshire, lansată în mai 2017, a analizat moartea a 17 bebeluși și 16 izbiri de pământ ale nou-născuților care nu au dus la decesul acestora, între martie 2015 și iulie 2016, la spitalul Chester.

ADVERTISEMENT

Marți, acuzarea a declarat că părinții tuturor copiilor implicați sunt actualizați în totalitate cu privire la evoluția cazurilor și că sunt susținuți de ofițeri. „Părinții tuturor copiilor au fost actualizați pe deplin cu privire la această ultimă situație și continuă să fie susținuți pe tot parcursul procesului de către ofițeri special instruiți”, a declarat Paul Hughes, conducătorul anchetei.

Totodată, nu s-au dat foarte multe informații presei cu privire la această situație, pentru a proteja părinții care sunt implicați în cazul respectiv.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT