News

O infirmieră din Vaslui a murit după ce s-a infectat cu Covid-19. Femeia lucra la Spitalul Județean

02.05.2020 | 23:57
ADVERTISEMENT

O infirmieră de la Spitalul Județean din Vaslui a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Femeia a luat virusul de la o altă colegă infectată cu Covid-19.

Infirmieră moartă la Vaslui

Angajata spitalului avea 54 de ani și era angajată ca infirmieră a Spitalului de Urgență Vaslui. Conform Libertatea, femeia este a șaptea victimă a Covid-19 din județul Vaslui.

ADVERTISEMENT

Femeia lucra în secția ORL și a luat boala de la o colegă de la Pneumologie. Potrivit vremeanoua.ro, aceasta avea alte comorbidități.

În Bârlad în ultimele două săptămâni 18 cadre medicale au fost internate în spital după ce au fost infectate cu SARS-CoV-2. Secțiile de pneumologie, ORL, cardiologie și UPU sunt secțiile afectate de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Peste 1000 de cadre medicale sunt infectate în România, de la izbucnirea epidemiei și 5 persoane angajate în sistemul medical au murit.

Medicii dau spitalele în judecată

În aceste zile, tot mai multă lume a ridicat problema ca medicii îmbolnăviți în spitale să dea în judecată Ministerul Sănătății. Un neurochirurg de la Suceava a dezvăluit că mai mulți medici se gândesc să facă acest lucru, fiind nemulțumiți de măsurile de protecție oferite în lupta cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranță va fi, eu reprezint medicii prin sindicatul medicilor și împreună cu juriștii noștri vom analiza fiecare aspect, pe baza dovezilor științifice, cu datele strânse din experiențele noastre vom urma calea instanței, cu siguranță, pentru tot ce s-a întâmplat, pentru șocul familiilor noastre. Lucrurile astea nu pot rămâne fără răspuns”, a declarat medicul.

De asemenea, Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților din România, i-a îndemnat pe oameni să se îndrepte asupra spitalelor sau a statului român, în instanță, dacă se consideră nedreptățiți.

ADVERTISEMENT

„Termenul de prescripție este de trei ani referitor la chestiunile civile. Oricine are probe și se consideră vătămată poate să ceară daune. Un avocat știe ce are de făcut. Dacă a fost contaminată în spital, în ambulanță, să apeleze la un avocat”, a explicat Barbu.

ADVERTISEMENT
Tags: