O asistentă medicală româncă a murit într-un spital din Milano, singură. Femeia se lupta cu COVID-19 de o lună

Alexa Serdan   
în HotNews
09/04/2020, 07:55
O asistentă medicală româncă a murit într-un spital din Milano, singură. Femeia se lupta cu COVID-19 de o lună
O infirmieră româncă a murit într-un spital din Milano, singură. Femeia se lupta cu COVID-19 de o lună. Sursa foto: oglioponews.it

O femeie care lucra ca infirmieră într-un spital din Italia a murit la vârsta de 40 de ani după ce în urmă cu aproximativ o lună a fost diagnosticată pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus. Elena Rodica Nițu a murit singură după ce săptămâni la rând s-a luptat cu boala.

O asistentă medicală româncă a murit singură, într-un spital din Italia

Elena Rodica Nițu era stabilită de circa 15 ani în Italia și lucra ca infirmieră la spitalul Oglio Po din Cassalmaggiore, provincia Cremona, regiunea Lombardia. Femeia s-a infectat cu COVID-19 în urmă cu o lună, dar pentru că starea sa de sănătate s-a agravat rapid a fost transferată la un spital din Milano.

Din păcate, după săptămâni întregi în care a luptat cu virusul, infirmiera româncă a murit. Tragedia este cu atât mai mare cu cât femeia s-a stins pe patul de spital fără a avea un membru din familie aproape.

„A făcut-o fără să aibă alături vreun membru apropiat al familiei”, informează oglioponews.it.

Iubitul infirmierei speră să poată repatria trupul neînsuflețit în România

Elena Rodica Nițu și-a pierdut viața pe 7 aprilie, iar acum iubitul femeii a luat legătura cu Ambasada României în Italia pentru a recupera trupul neînsuflețit al acesteia.

Având în vedere situația gravă cu care confruntă italienii la ora actuală, cadavrul infirmierei ar putea ajunge în România abia după ridicarea restricțiilor de la frontieră. Părinții și fratele femeii sunt îndurerați de cele petrecute și speră să-și poată îngropa ruda în curând.

 Cadrele medicale alături de care a lucrat Elena Rodica Nițu au numai cuvinte de laudă la adresa ei și spun că era o femeie loială muncii sale.

„A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care o iubea cu adevărat: de fapt și-a dedicat trupul și sufletul pacienților, nu s-a oprit niciodată”, povestesc medicii din Oglio Po despre infirmiera româncă, potrivit sursei menționate.

Femeia este o altă victimă a pandemiei de coronavirus în rândul cadrelor medicale. Făcându-și datoria medicii aflați în prima linie sunt expuși riscului de a fi infectați și din păcate, unii dintre ei ajung să plătească cu viața.

Închide ×