News

O înmormântare din Mexic s-a soldat cu 23 de morți. Victimele au băut alcool contrafăcut

13.05.2020 | 10:26
O inmormantare din Mexic sa soldat cu 23 de morti Victimele au baut alcool contrafacut
ADVERTISEMENT

O înmormântare din Mexic s-a soldat cu 23 de morți. Aceștia au murit după ce au băut alcool contrafăcut în timpul funerarilor care au avut loc într-un stat din centrul țării.

O înmormântare din Mexic s-a soldat cu 23 de morți. Victimele au băut alcool contrafăcut

În plină pandemie de coronavirus, cu aproape 2.000 de cazuri de infectare pe zi, Mexicul a fost lovit de o altă tragedie de proporții.

ADVERTISEMENT

Din 80 de persoane care au luat parte la o înmormântare din orașul Puebla, cel puţin 23 au murit marţi după ce au băut alcool contrafăcut, au declarat oficialii locali, potrivit site-ului 24heures.

“Până acum am numărat 23 de morţi. Urmărim situaţia. Ştim că au putut consuma băutura în acest week-end în timpul unei înmormântări la care au fost prezente circa 80 de persoane’‘, a declarat jurnaliştilor un responsabil din statul Puebla, David Mendez.

ADVERTISEMENT

Intoxicația acestor persoane a avut loc în Chiconcuautla, oraș situat la aproximativ 200 kilometri nord-est de Ciudad de Mexico.

Surse locale spun că mai multe persoane care acuzau dureri de cap, greaţă şi vărsături au ajuns la urgenţe în ultimele ore.

ADVERTISEMENT

Sfaturi de la autorități: ”Nu mai beți alcool”

“Nu mai consumați alcool. Trebuie identificate băuturile contrafăcute şi găsiţi cei responsabili”, a cerut pe Facebook primarul oraşului, Artemio Hernandez Garrido.

Totodată, edilul mexican a negat cu fermitate zvonul potrivit căruia valul de decese ar fi fost provocat de epidemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Numai la sfârşitul lunii aprilie, 21 de persoane au murit în statul Jalisco din vestul Mexicului, după ce au consumat alcool contrafăcut.

ADVERTISEMENT