News

O invazie în Ucraina e mai dificilă decât a estimat Rusia. Serviciile de informații ale SUA dau vestea momentului

O invazie asupra Ucrainei ar fi mult mai complicată decât ar crede Vladimir Putin și susținătorii lui, sunt de părere înalţi funcţionari ai Kremlinului, susțin servicii de informaţii americane.
08.02.2022 | 15:38
O invazie in Ucraina e mai dificila decat a estimat Rusia Serviciile de informatii ale SUA dau vestea momentului
ADVERTISEMENT

Serviciile de informaţii americane, citate de CNN, au mai precizat că o invazie a Ucrainei ar fi și una mult mai costisitoare decât ar crede Vladimir Putin.

Tot potrivit CNN, printre înalţii funcţionari ruşi care au o astfel de părere sunt agenţi ai serviciilor secrete, dar și persoane din armata Moscovei.

ADVERTISEMENT

Rusia ar fi ținut cont de îngrijorările transmise de Occident

Înalții funcționari ar fi refuzat ca planurile lor să fie dezvăluite și expuse de către Occident. Tot aceștia, consideră că Rusia dispune de o armată extrem de bine instruită și care ar ști să acționeze în mod eficient la ordinele lui Vladimir Putin.

Dincolo de acest avantaj, personalul din domeniul apărării al Moscovei ar fi de aceeași de părere, că este greu să ataci Ucraina, transmite un oficial european a cărui identitate CNN nu a dezvăluit-o.

ADVERTISEMENT

”În evaluări, vedem că este clar că unii oameni din sfera apărării (ruse) nu par să înţeleagă cu adevărat care este strategia”, ar fi adăugat oficialul european.

O altă persoană, din cadrul armatei, a punctat că Rusia a luat în considerare îngrijorările semnalate, având în vedere că încă nu a lansat un atac în Kiev.

ADVERTISEMENT

Între timp, armata ucraineană are în plan ca pe 10-12 februarie să efectueze exerciții cu drone și rachete antitanc. Demersul este un răspuns la manevrele Kremlinului pe care le va desfăşura în aceeași perioadă în Belarus. Informația a fost transmisă de ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov.

Peste 100.000 de soldați ruși se află la granița cu Ucraina

Până în prezent, Rusia a trimis la granița cu Ucraina peste 100.000 de soldaţi, iar alți 30.000 de militari i-a detașat în Belarus pentru a face manevre comune.

ADVERTISEMENT

Însă, Rusia neagă în continuare un atac la adresa țării noastre vecine și susține că vrea să-și întărească forțele armate pentru a face față extinderii trupelor NATO către Estul Europei.

De altfel, în cadrul unei întrevederi cu Emmanuel Macron de luni seară și care a durat mai bine de cinci ore, Vladimir Putin și-a manifestat din nou nemulțumirea față de expansiunea Alianței Nord-Atlantice.

”Din perspectiva noastră, ce se întâmplă în Ucraina este o desființare a acordului de la Minsk. Ar trebui să existe amnistii, dar legislația ucraineană nu a fost modificată în acest sens.

Se vorbește de încălcarea drepturilor omului. Haideți atunci să vorbim de regiunea Lugansk, unde vorbitorii de limbă rusă sunt persecutați și tratați drept inamici ai statului.

Acest lucru ar fi considerat ciudat în orice țară europeană (…). Am vorbit despre garanții de securitate în Europa, dar pe acestea vi le va prezenta președintele Macron”, a spus liderul de la Kremlin, în cadrul unei conferințe de presă, de la Moscova.

ADVERTISEMENT