Sport

O jucătoare de tenis a fost arestată la Roland Garros! Acuzată de blat într-un meci cu perechea Ţig/Mitu din 2020. Video

Poliția judiciară franceză a reținut, joi, o jucătoare bănuită că ar fi trucat, anul trecut, un meci din cadrul turneului de la Roland Garros.
04.06.2021 | 16:01
O jucatoare de tenis a fost arestata la Roland Garros Acuzata de blat intrun meci cu perechea TigMitu din 2020 Video
ADVERTISEMENT

Yana Sizikova este o jucătoare din Rusia, în vârstă de 26 de ani, numărul 101 mondial la dublu, bănuită că face parte din ”mafia pariurilor”

Aceasta este acuzată de autoritățile franceze că ar fi trucat un meci de dublu, de anul trecut, după ce procuratorua a deschis o anchetă în baza unor suspiciuni ale Sportradar.

ADVERTISEMENT

Le Parisien notează că meciul cu pricina s-a disputat în 2020, în primul tur al turneului parizian, între perechile Yana Sizikova/Madison Brengle – Andreea Mitu/Patricia Ţig.

Organizatorii au încercat să împiedice arestarea rusoaicei

Sursa amintită notează că Yana Sizikova a fost reținută de polițiști, joi, după întâlnirea de dublu, în care a făcut pereche cu o altă sportivă din Rusia, Ekaterina Alexandrova, pierdută în fața perechii Storm Sanders/Ajla Tomljanovic, scor 1-6, 1-6.

ADVERTISEMENT

Organizatorii de la Roland Garros au încercat să blocheze accesul autorităților în zona în care sportiva se prezentase pentru o sesiune de recuperare, după jocul amintit.

În cele din urmă, rusoaica a fost reținută și i s-au adus la cunoștință acuzațiile de ”corupție în sport” și ”fraudă în grup organizat”.

ADVERTISEMENT

Procuratura din Paris a deschis o anchetă cu privire la meciul din 2020, iar cazul a fost preluat de o unitate de poliție franceză specializată în fraudarea pariurilor sportive.

Ce a declanșat ancheta

Le Parisien notează că încă de anul trecut publicația germană Die Welt și cotidianul francez L’Equipe au dezvăluit că s-au făcut pariuri suspect de mari, de ordinul sutelor de mii de euro, la meciul de dublu dintre perechile Andreea Mitu/Patricia Țig și Madison Brengle/Yana Sizikova.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea s-a disputat pe 30 septembrie, în turul 1 de la Roland Garros și a fost câștigată de românce cu 7-6(8), 6-4.

Sursele menționate susțin că pariurile au explodat la scorul de 7-6, 2-2, pe serviciul lui Yanei Sizikova. Sportiva din Rusia ar fi comis două duble greșeli care au trezit suspiciunile celor de la Sportradar, compania care monitorizează piața pariurilor sportive.

Pe lângă dubla greșeală suspectă, sportiva din Rusia a ajuns cu întârziere la a o treia minge, pe care nu a nimerit-o cu racheta, iar un alt punct a fost obținut de Patricia Țig, după o nouă greșeală a rusoaicei care a ridicat mingea la fileu pentru un smash al româncei.

ADVERTISEMENT