Sporturi

O jucătoare de tenis din circuitul WTA, suspendată pe viață. A trucat meciuri până anul trecut

22.11.2020 | 16:51
O jucatoare de tenis din circuitul WTA suspendata pe viata A trucat meciuri pana anul trecut
ADVERTISEMENT

Aleksandrina Naydenova din Bulgaria a primit o suspendare pe viață și o amendă de 150.000 de dolari de la Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) deoarece a trucat mai multe jocuri. 

Aleksandrina Naydenova (28 de ani) , jucătoare care în trecut s-a clasat cel mai bine pe pozițiile 218 WTA la simplu și 95 WTA la dublu, a fost suspendată pe viață din tenis pentru că a trucat mai multe jocuri.

ADVERTISEMENT

TIU a terminat o anchetă care a arătat că jucătoarea din Bulgaria a încălcat de 13 ori regulile din Programul Anticorupție din Tenis, 12 dintre abateri fiind legate de trucarea de jocuri.

Pedeapsă drastică primită de o jucătoare de tenis

Aleksandrina Naydenova, sportivă din circuitul WTA, a fost găsită vinovată pentru trucarea mai multor jocuri, conform unui comunicat al celor care anchetează cazurile suspecte de blat din tenis:

ADVERTISEMENT

„Aleksandrina Naydenova a participat la trucarea mai multor meciuri de tenis în perioada 2015 – 2019.

Sancţiunea este interdicţia de a mai participa la orice eveniment sportiv desfăşurat sub egida organismelor din tenis, la care se adaugă o amendă în valoare de 150.000 de dolari”, este scris în comunicatul TIU.

ADVERTISEMENT
Aleksandrina Naydenova.

Naydenova a întâlnit mai multe românce de-a lungul timpului

Sportiva suspendată pe viață din tenis nu a jucat nicio partidă oficială în acest an, după ce în decembrie 2019 a fost suspendată provizoriu, pentru o abatere disciplinară. În schimb, între 2015 și 2019, când nu a ținut cont de regulile anti-corupție din tenis, ea a jucat la mai multe competiții, unde a jucat cu șase jucătoare din România.

În urmă cu patru ani, în optimile competiției ITF de la Lenzerheide, ea a pierdut în fața Irinei Bara cu 1-6, 6-3, 6-2. Tot în același an, la competiția WTA de la Florianopolis, Naydenova a fost învinsă în prima rundă de Ana Bogdan, cu 6-2, 6-4. În 2016, Jaqueline Cristian a câștigat contra ei cu 6-3, 2-6, 6-4, în primul tur al turneului ITF de la Pune.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei ani, la turneul ITF de la Croissy-Beaubourg,  jucătoarea din Bulgaria a câștigat în calificări contra Ioanei Pietroiu, cu 6-2, 6-7, 6-0. În 2018, Gabriela Talaba a câștigat contra ei la competiția ITF de la Marbella, cu 6-2, 6-2. La competiția ITF de la Monacor din 2019, în sferturi, Ioana Loredana Roșca a învins-o pe Aleksandrina Naydenova cu 6-4, 6-2.  237.920 de dolari a câștigat în carieră sportiva din Bulgaria. 213 victorii și 181 de înfrângeri are aceasta în proba de dublu.

Rafael Nadal a fost învins în semifinalele Turneului Campionilor. 3-6, 7-6, 6-3 a fost scorul pentru Daniil Medvedev. Coronavirusul afectează tenisul și în 2021. Primul turneul de Grans Slam al anului la un pas de a fi amânat.

 

ADVERTISEMENT