Sporturi

O jucătoare de Top 10 a fost eliminată la Miami Open 2019! Culoar favorabil pentru Bianca Andreescu

22.03.2019 | 19:00
O jucatoare de Top 10 a fost eliminata la Miami Open 2019 Culoar favorabil pentru Bianca Andreescu

Jucătoarea Aryna Sabalenka din Belarus este prima sportivă din Top 10 care a fost eliminată la Miami Open 2019, turneu dotat cu premii în valoare de peste nouă milioane de dolari. Câștigătoare în acest an la Shenzhen, ocupanta locului nouă în ierarhia mondială este primul mare nume care părăsește competiția din Florida, iar acest lucru este în avantajul canadiencei cu origini române Bianca Andreescu.

O jucătoare de Top 10 a fost eliminată la Miami Open 2019

Astfel, prima jucătoare din Top 10 care este eliminată la Miami Open 2019 este Aryna Sabalenka, alături de care Simona Halep s-a antrenat în această săptămână. Sportiva din Belarus în vârstă de 20 de ani a fost învinsă, vineri, în turul doi, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră și 17 minute, de australianca Ajla Tomljanovic, clasată pe poziția 40 în clasamentul WTA. De această surpriză poate beneficia Bianca Andreescu, care astfel va avea un culoar puțin mai ușor.

Câștigătoare săptămâna trecută la Indian Wells, Bianca Andreescu ar fi putut să o întâlnească pe Aryna Sabalenka în optimile de finală. Până atunci tânara de 18 ani din Canada va juca în turul doi cu americanca Sofia Kenin, cap de serie numărul 32 și locul 34 WTA, urmând ca mai deparete, dacă se va califica, să dea peste nemțoaica Angelique Kerber, a opta favorită și locul 4 WTA, pe care a învins-o în finala de la Indian Wells.

Aryna Sabalenka servind în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic de la Miami Open 2019
Aryna Sabalenka servind în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic de la Miami Open 2019

Halep s-a plâns de suprafața de joc

Pe același sfert de tablou se află și Monica Niculescu, care a trecut de calificări și a învins-o în runda inaugurală pe slovena Tamara Zidansek, cu scorul de 6-1, 6-2. Ajunsă pe locul 138 în clasamentul mondial, românca va da în turul doi peste puternica Garbine Muguruza din Spania, cap de serie numărul 20 și locul 17 WTA. Partida dintre cele două se va disputa în jurul orei 20:00.

Tot în această seară va debuta la Miami Open 2019 și Simona Halep, care o va întâlni în turul doi, în jurul orei 00:30 pe americanca Taylor Townsend. Înaintea acestui joc, fostul lider mondial a dezvăluit că a avut probleme cu suprafața de joc din cadrul incintei din Florida. Halep s-a plâns și de faptul că s-a schimbat puțin culoarea terenurilor, iar din această cauză nu a văzut mingea la antrenamente.