O jucătoare de top din WTA și-a anunțat retragerea! Australian Open, ultimul turneu

Gabriel Esanu   
în Tenis
10/11/2018, 22:39
O jucătoare de top din WTA și-a anunțat retragerea! Australian Open, ultimul turneu
O jucătoare de top din WTA și-a anunțat retragerea

O jucătoare de top din WTA și-a anunțat retragerea. Lucie Safarova, cea care va împlini 32 de ani în luna februarie a anului viitor a anunțat că va încheia activitatea imediat după turneul de Grand Slam de la Australian Open. Jucătoarea din Cehia a devenit profesionistă în 2002 și a fost foarte apreciată, atât în proba de simplu, dar mai ales în cea de dublu.

Cea mai bună performanță la simplu este finala pe care a jucat-o la Roland Garros, în 2015, atunci când a fost învinsă de Serena Williams, scor 3-6, 7-6 (2), 2-6. Cu un an înainte, Lucie Safarova jucase în semifinale la Wimbledon, fiind învinsă de Petra Kvitova. La Australian Open, turneu pe care l-a ales pentru retragere, Safarova a jucat un sfert de finală în 2007, cea mai bună performanță la Antipozi.

O jucătoare de top din WTA și-a anunțat retragerea. Safarova, o victorie din cinci meciuri în fața Simonei Halep

La dublu însă, Lucie Safarova a fost una dintre cele mai redutabile jucătoare ale generației sale. A câștigat Australian Open în 2015 și 2017, s-a impus și la Roland Garros în aceeași ani, iar la US Open a reușit să câștige finala din 2016. Sferturi de finală, în trei rânduri, este cea mai bună performanță la Wimbledon. Safarova are și o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, în 2016, la Rio de Janeiro, cu echipa Cehiei.

Ajunsă pe locul 106 în WTA, după ce ajunsese în cel mai bun an al său, 2015, până pe locul 5, Lucie Safarova a decis să se retragă. Prinde din ce în ce mai greu loc pe tablourile principale ale turneelor, inclusiv cele de Grand Slam. Conform datelor oferite de WTA, Safarova a obținut peste 12 milioane de dolari în carieră. Simona Halep o conduce la meciuri directe cu 4-1, iar ultimul duel a fost în 2016, la US Open, victorie în minimum de seturi pentru Halep.

Închide ×