Sport

O jucătoare din Rusia și-a schimbat naționalitatea pentru a juca la Wimbledon. Ce țară va reprezenta

Organizatorii turneului de la Wimbledon au decis să interzică participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la ediția din acest an, dar o jucătoare a găsit o modalitate inedită pentru a juca la al treilea Grand Slam.
20.06.2022 | 12:54
O jucatoare din Rusia sia schimbat nationalitatea pentru a juca la Wimbledon Ce tara va reprezenta
Organizatorii turneului de la Wimbledon au decis să interzică participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la ediția din acest an, dar o jucătoare a găsit o modalitate inedită pentru a juca la al treilea Grand Slam. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Decizia mai marilor competiției de la Londra a venit ca urmare a războiului din Ucraina.

Pentru a participa la Wimbledon, o jucătoare din Rusia și-a schimbat naționalitatea

Sportivi importanți din cele două țări sunt privați de dreptul de a evolua la Wimbledon, dar o jucătoare din Rusia nu a vrut nici în ruptul capului să piardă turneul de Grand Slam și a decis să-și schimbe naționalitatea.

Conform eurosport.com, Natela Dzalamidze, jucătoare specializată în proba de dublu, acolo unde ocupă locul 43 în clasamentul WTA, a luat hotărârea ca de acum înainte să reprezinte Georgia, deși este născută la Moscova.

ADVERTISEMENT

Sportiva în vârstă de 29 de ani va concura la dublu la Wimbledon, acolo unde va face pereche cu Aleksandra Krunic din Serbia. În 2021, Natela Dzalamidze a câştigat alături de slovena Kaja Juvan proba de dublu din cadrul turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca.

Se va juca fără puncte la Wimbledon

Decizia organizatorilor de la Wimbledon a stârnit un val de reacții vehemente, atât din partea jucătorilor, cât și a forurilor mondiale care prezidează întrecerile profesioniste din circuitele masculin, respectiv feminin.

ADVERTISEMENT

Pentru a ”sancționa” decizia mai marilor de la All England Tennis Club în ceea ce îi privește pe jucătorii și jucătoarele interzise, ATP și WTA au anunțat că nu vor acorda puncte sportivilor prezenți la al treilea Grand Slam al anului.

Șeful ATP, Andrea Gaudenzi, spune, însă, că forul pe care îl conduce ar putea renunța la această măsură dacă și organizatorii de la Wimbledon vor anula ”interdicțiile” pentru sportivii din Rusia și Belarus. Însă este greu să se mai schimbe ceva, mai ales că au început deja partidele din calificări.

ADVERTISEMENT

Nume importante care vor lipsi de la Wimbledon

În urma deciziei vor fi juctori importanţi atât pe tabloul masculin, cât şi pe cel feminin, care vor absenta. Cele mai notabile care nu vor participa pe tabloul masculin sunt: Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Karen Kachanov sau Aslan Karatsev.

La feminin absentează: Aryna Sabalenka, Anastasia Pavlyuchenkova, Victoria Azarenka, Daria Kasatkina, Veronika Kudermetova, Liudmila Samsonova, Ekaterina Alexandrova sau Aliaksandra Sasnovich.

ADVERTISEMENT
Tags: