Sporturi

O jucătoare din top 10 WTA refuză să joace în FedCup pentru că primește prea puțini bani de la Federație! Simona Halep joacă pe gratis!

29.01.2019 | 13:10
O jucatoare din top 10 WTA refuza sa joace in FedCup pentru ca primeste prea putini bani de la Federatie Simona Halep joaca pe gratis

Elina Svitolina, locul 7 în clasamentul WTA, refuză să joace în FedCup pentru Ucraina, în meciurile din grupa I Euro / Africană, care vor avea loc în 9-10 februarie, la Zielona Gora, în Polonia. Conform unui comunicat oferit de Federația Ucraineană de Tenis, Elina Svitolina și Dayana Yastremska, 18 ani, locul 47 WTA, au refuzat să joace în FedCup, după ce impresarul lor, Stefan Gurov, i-a anunțat pe federali că suma promisă celor două jucătoare este prea mică.

“Nu este un secret că toți jucătorii importanți primesc bani de la Federația Ucraineană de Tenis pentru participarea lor la Cupa Davis și FedCup. Suma este cunoscută de jucători înaintea startului fiecărui sezon și este bazată pe clasamentul lor. De asemenea, aceste sume sunt în conformitate și cu posibilitățile financiare ale Federației de Tenis din Ucraina. Sperăm la o schimbare a jucătorilor noștri pentru a-și reprezenta țara. Credem că participarea la astfel de meciuri, pentru țara ta, ar trebui să fie bazată în primul rând pe patriotism, dedicare și respect pentru sportul din Ucraina”, se menționează în comunicatul Federației, la anunțul că Svitolina și Yastremska au refuzat convocarea.

Svitolina refuză să joace în FedCup din cauza banilor, Halep o face pe gratis

De asemenea, în același comunicat li se mulțumește sportivelor care au acceptat să facă deplasarea în lotul Ucrainei pentru partidele din Polonia. “Nu în ultimul rând, dorim să ne exprimăm recunoștința față de acele jucătoare care și-au ajustat programul personal la nevoile sportului din Ucraina și vor face parte din echipa națională: Lesia Tsurenko, Katerina Kozlova, Marta Kostyuk și Nadia Kichenok”.

Refuzul celor două jucătoare pune cu atât mai mult în lumină ceea alegerea Simonei Halep de a juca pe gratis pentru România la meciurile de FedCup. Sportiva de pe locul 3 mondial va conduce delegația “tricoloră” pentru duelul contra Cehiei, deținătoarea trofeului, din Grupa Mondială. În 2015, după ce a refuzat să meargă în Canada pentru un meci de FedCup, din cauza programului foarte încărcat, Simona a fost aspru criticată.