Sport

O jucătoare din Zambia, record istoric la Jocurile Olimpice! Goluri cu nemiluita la meciurile africancelor

Naționala feminină a Zambiei este o echipă modestă, dar o jucătoare a acestei formații a stabilit un record pentru Jocurile Olimpice.
24.07.2021 | 14:27
O jucatoare din Zambia record istoric la Jocurile Olimpice Goluri cu nemiluita la meciurile africancelor
ADVERTISEMENT

După ce au pierdut cu un neverosimil 3-10 în fața Olandei, în primul meci din grupă, africancele au remizat în următoarea partidă, scor 4-4, cu reprezentativa Chinei.

Zambiencele au șanse minime să treacă în fazele eliminatorii și cu toate acestea căpitanul de echipă s-a remarcat în mod deosebit.

ADVERTISEMENT

Record la Jocurile Olimpice pentru o jucătoare de fotbal din Zambia

Barbra Banda este jucătoarea din Zambia care a atras toate privirile după primele două întâlniri, ea reușind un record incredibil la Jocurile Olimpice.

Căpitanul Zambiei este prima fotbalistă din istoria Jocurilor Olimpice care reușește câte un hattrick în primele două partide pe care le joacă în competiție.

ADVERTISEMENT

Banda a marcat toate golurile africancelor în meciul pierdut categoric în fața Olandei, iar trei zile mai târziu a reușit aceași performanță la întâlnirea împotriva Chinei.

Banda, hattrick în 27 de minute

Asiaticele au început în forță întâlnirea de pe Miyagi Stadium și după 23 de minute conduceau cu 3-1 și se părea că se îndreaptă spre o victorie lejeră în fața celei mai slab cotate formații prezente la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Însă din acel moment în scenă a intrat Barbra Banda, starul formației zambiene. Jucătoarea de 21 de ani, care este legitimată chiar în China la Shanghai Shengli, a reușit un hattrick în doar 27 de minute și a întors soarta partidei.

Din nefericire pentru africance, China restabilit egalitatea în finalul meciului dintr-un penalty și astfel scorul final a fost 4-4, unul care nu ajută niciuna dintre formații în perspectiva calificării în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

O chinezoaică a marcat de 4 ori

De remarcat este faptul că toate cele patru goluri ale Chinei i-au aparținut aceleiași jucătoare: Wang Shuang. Un alt lucru care se remarcă este faptul că partidele unde evoluează Zambia sunt extrem de spectaculoase. După ce în jocul cu Olanda s-au reușit 13 goluri, a urmat întâlnirea cu formația Chinei în care s-a marcat de opt ori.

În urma acestuio rezultat de egalitate, Zambia și China au șanse doar teoretice să pătrundă în faza sferturilor de finală, chiar dacă acolo ajung și cele mai bune două formații clasate pe locul 3 în cele trei grupe.

În proba masculină de fotbal de la Tokyo, reprezentativa României a debutat cu o victorie împotriva Hondurasului, iar un succes în în fața Coreei de Sud, duminică, 25 iulie, ar arsigura calificarea pentru formația lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT