News

O jurnalistă care ancheta abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic Huși a fost amenințată de un necunoscut! „Îți rup capul”

11.06.2019 | 14:39
Ziarista a fost amenințată telefonic. Sursa foto - facebook

O jurnalistă care ancheta abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic Huși a fost amenințată de un necunoscut! Acesta a sunat-o pe Diana Oncioiu, ziaristă la platforma dela0.ro și a început să o înjure și să îi spună că „îi rupe capul”, dacă ea și colegii ei de la un alt site, săfielumină.ro vor continua să pună întrebări și să se documenteze despre treburi care țin de Biserică. Anunțul a fost făcut chiar pe o rețea de socializare a ultimei platforme.

O jurnalistă care ancheta abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic Huși a fost amenințată de un necunoscut!

Între timp, jurnalista a precizat că va depune plângere la poliție în legătură cu aceste amenințări. Tânăra a precizat că persoana care a telefonat-o, a făcut lucrul acesta de pe un număr ascuns și a proferat amenințări, insulte și înjurături la adresa “reporterilor” care cercetează activități legate de Biserică. În momentul în care a încercat să afle ce anume l-a supărat pe bărbat, acesta a fost la un pas să spună că nu este prima oară când reacționează așa, dar s-a abținut în ultima clipă.
Diana Oncioiu a mai spus că în acest moment este unul dintre ziariștii care se ocupă de o anchetă privind abuzuri sexuale petrecute la seminarul de la Huși. Jurnalista presupune că ea a fost sunată și pentru faptul că nu a ezitat în discuțiile cu diverse persoane despre subiect să își lase numărul de telefon oamenilor. „Printre alte subiecte aflate în documentare, de o jumătate de an strângem și corelăm fapte pe un uriaș șantier investigativ care vizează abuzul sexual sistematic petrecut în seminarul teologic al Episcopiei Hușilor sub domnia mai degrabă întunecată a Preasfințitului Corneliu Bârlădeanu.

Detalii despre cazul pe care îl ancheta

PS Corneliu nu mai e de aproape doi ani de zile episcopul locului – dar umbra lui bântuie. Epoca Bârlădeanu e despre faptele trecute (care au culminat cu o operațiune de șantaj preoțesc în vara anului 2017), dar și despre încercarea prezentă a noului chiriarh – PS Ignatie – și a Bisericii Ortodoxe de a îngropa definitiv subiectul.

Povestea e mult mai complicată decât ne-am imaginat noi înșine la startul documentării. În luna februarie am publicat un articol care făcea inventarul întâmplărilor de la Huși, dezvăluind eforturile de două decenii ale unui fost pedagog de la seminarul teologic de a spune adevărul despre abuzurile (inclusiv sexuale) la care îi supuneau oamenii Bisericii pe elevii seminariști (unii minori)”, a mai spus Diana Oncioiu