News

O lege care să elimine limita de vârstă pentru înrolare, pregătită de Rusia. ”E nevoie de specialişti”

Doi membri ai partidului de guvernământ Rusia Unită (care îl susține pe Vladimir Putin) au introdus recent un proiect de lege care va elimina limita de vârstă pentru înrolare.
24.05.2022 | 16:15
O lege care sa elimine limita de varsta pentru inrolare pregatita de Rusia E nevoie de specialisti
Vladimir Putin speră că noua lege va atrage mulți soldați dornici să se alăture ofensivei din Ucraina. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Conform Dumei de Stat a Rusiei, în nota explicativă a proiectului de lege se arată că scopul acestuia ”este eliminarea limitei de vârstă pentru cetăţenii cu vârstă legală de muncă și care au dreptul să încheie primul contract de serviciu militar”.

Care este în prezent limita de vârstă pentru înrolare

În prezent, doar cetăţenii cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani au dreptul să încheie un prim contract cu armata rusă. De asemenea, în cazul cetăţenilor străini, limita de vârstă pentru înrolare e cuprinsă între 18 şi 30 de ani.

ADVERTISEMENT

În contextul pierderilor suferite în Ucraina, mai ales în rândul infanteriștilor, legislația ar permite recrutarea profesioniștilor mai în vârstă. Conform jurnaliștilor britanici de la The Guardian, această lege reprezintă un semn că Rusia se confruntă cu un deficit de soldați în tentativa de a-și continua ofensiva în Ucraina.

Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare, sunt necesari specialiști foarte profesioniști. Experiența arată că aceștia devin astfel la vârsta de 40, 45 de ani”, au declarat semnatarii proiectului de lege.

ADVERTISEMENT

Parlamentarii au adăugat că legislația propusă va facilita, de asemenea, recrutarea de medici civili, ingineri și specialiști în operațiuni și comunicații.

Occidentalii anunță că armata rusă a suferit pierderi grele

Experții militari citați de jurnaliștii britanici spun că Rusia se confruntă cu pierderi nesustenabile de trupe și echipamente în Ucraina, după o serie de eșecuri militare care au forțat Moscova să își reducă obiectivele de război.

ADVERTISEMENT

Potrivit oficialilor, Rusia a alocat aproximativ 80% dintre principalele forțe de luptă terestre (150.000 de oameni) în februarie. Serviciile de informații militare britanice au indicat că armata comandată de Vladimir Putin ar fi pierdut o treime din forțele de luptă terestre până în prezent.

Totodată, armata rusă s-a confruntat cu probleme legate de moralul scăzut în rândul trupelor. Au apărut rapoarte potrivit cărora sute de soldați nu sunt dispuși să lupte în ceea ce Rusia numește ”operațiunea sa militară specială”.

ADVERTISEMENT

Rusia nu dispune de suficiente unități terestre cu soldați cu contract pentru o rotație durabilă. Trupele sunt epuizate. Nu vor putea să mențină acest lucru pentru o perioadă lungă”, a declarat Rob Lee, analist militar.

Putin se ferește să declare război Ucrainei

Putin a optat până în prezent să nu ordone un proiect militar pe scară largă și să nu declare în mod oficial război Ucrainei, temându-se probabil de repercusiunile pe care astfel de măsuri le-ar avea acasă.

În schimb, autoritățile ruse și-au intensificat discret eforturile de recrutare pe bază de contract. O investigație a serviciului rusesc al BBC a arătat că Ministerul rus al Apărării a umplut site-urile de angajare cu posturi vacante.

Au fost oferite multe contracte lucrative pe termen scurt persoanelor fără experiență de luptă. Unele mari companii guvernamentale din Rusia au primit scrisori prin care sunt îndemnate să își înscrie personalul în armată.

De asemenea, The Guardian a relatat anterior despre modul în care autoritățile din regiunea pro-rusă Donbas au organizat o campanie agresivă de mobilizare, forțând mulți bărbați să se ascundă pentru a evita să fie trimiși pe linia frontului.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația...
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația într-un singur cuvânt
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după...
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după 13 ani de așteptare”
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean,...
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean, ar fi fost clientul ei
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea...
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a...
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a crescut singur doi copii, după divorț: „Tatăl ? Știm cu toții cât se implică…”