Fotbal international

O legendă a fotbalului din Africa de Sud a murit la 49 de ani! A jucat în Premier League și Serie A

13.01.2019 | 13:58
Legendarul fotbalist din Africa de Sud, Philemon Masinga, a murit la vârsta de 49 de ani

Legendarul fotbalist din Africa de Sud, Philemon Masinga, a murit la vârsta de 49 de ani, el fiind diagnosticat în urmă cu două luni de cancer. Fostul internațional sud-african a jucat în Premier League pentru Leeds Unitred, dar și în Italia la formațiile Salernitana și Bari.

”Zi tristă pentru fotbalul din Africa de Sud. Am pierdut un gigant al fotbalului nostru. Sunt marcat de această veste. L-am văzut duminica trecută și, deși nu se simțea bine, avea o stare de spirit bună. I-am promis să-l vizitez din nou în viitorul apropiat, dar acum eroul nostru a dispărut”, a declarat Danny Jordaan, președintele Federației de Fotbal din Africa de Sud.

Philemon Masinga sărbătorind un gol marcat pentru echipa națională a Africii de Sud
Philemon Masinga sărbătorind un gol marcat pentru echipa națională a Africii de Sud

O legendă a fotbalului din Africa de Sud a murit la 49 de ani

Moartea la doar 49 de ani a legendarului fotbalist din Africa de Sud a fost un șoc și pentru oficialii clubului Leeds United, echipă pentru care Philemon Masinga a jucat în perioada 1994-1996. ”Cu mare tristețe, clubul a aflat de trecerea în neființă a fostului atacant Phil Masinga. Gândurile tuturor oamenilor din club se îndreaptă acum către familia și prietenii săi”, se arată într-o postare făcută pe contul de Twitter al grupării engleze.

Philemon Masinga a jucat în debutul carierei la formațiile sud-africane Jomo Cosmos și Mamelodi Sundowns, iar apoi a venit în Europa unde a evoluat la echipele Leeds United, St. Gall, Salernitana și Bari. Fotbalistul african și-a încheiat cariera în Emiratele Arabe Unite, la Al Wahda.

De numele lui Philemon Masinga se leagă prima mare performanță a naționalei Africii de Sud. Atacantul a marcat golul care a adus în premieră calificarea reprezentativei ”Bafana, Bafana” la un turneul final de Campioant Mondial, la ediția din 1998.