Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

O legendă a fotbalului românesc, sfat pentru “tricolori” înainte de meciul cu Slovacia: “Nu trebuie să jucăm riscant”

O legendă a fotbalului românesc a oferit un sfat pentru "tricolori" înainte de ultimul meci din grupă cu Slovacia, duel care va decide viitorul României la EURO 2024.
26.06.2024 | 09:20
O legenda a fotbalului romanesc sfat pentru tricolori inainte de meciul cu Slovacia Nu trebuie sa jucam riscant
Ce sfat le-a dat legenda fotbalului românesc "tricolorilor". Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Ion “Liță” Dumitru este o legendă pentru fotbalul românesc. Fostul mijlocaș al naționalei României a strâns 50 de selecții și a participat și la Campionatul Mondial din Mexic, în 1970. În cadrul unui interviu, acesta a dat un sfat pentru “tricolori” înainte de meciul cu Slovacia.

O legendă a fotbalului românesc, sfat pentru “tricolori” înainte de meciul cu Slovacia: “Nu trebuie să jucăm riscant”

Ion “Liță” Dumitru a dat un interviu pentru gsp.ro în care a vorbit despre echipa națională a României la EURO 2024. Legenda fotbalului românesc a discutat despre fiecare moment în parte și a oferit un sfat pentru “tricolori” înainte de ultimul duel din grupa E cu Slovacia.

ADVERTISEMENT

“Calificarea ar fi un mare pas pentru România, ar urma să jucăm și alte meciuri, ceea ce ar fi o experiență pe care ne-o dorim cu toții. Ceva ce n-am trăit de mult.

Nu trebuie să jucăm riscant, trebuie să fim o echipă compactă. Dacă vom juca la fel ca-n primul meci vom câștiga, dar dacă nu, lucrurile pot degenera și ne putem trezi ai nimănui”, a declarat Ion “Liță” Dumitru pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Liță Dumitru, analiza meciului cu Belgia

“Au o echipă valoroasă, au jucători care au câștigat titlul în cele mai tari campionate din lume. Galeria noastră a fost la alt nivel, ne-am dorit mai mult, alimentați – poate! – și de victoria cu Ucraina, dar echipa a fost depășită. Ne-au studiat foarte bine belgienii, au știut unde să acționeze. Jucătorii noștri n-au știut să se apere, au fost timorați, lucru care s-a văzut din primul minut.

A fost o prestație foarte slabă, jucătorii din linia mediană n-au atins mingea mai mult de 10 ori, este inadmisibil. Acum nu mai contează. De aici a plecat prestația foarte slabă, acolo am pierdut. Am părut o echipă modestă. Adversarii au simțit de la început că ne domină, știau că vor învinge. A fost o diferență semnificativă între primul și al doilea meci.

ADVERTISEMENT

Cu Belgia am avut ocazii mari în repriza a doua, dacă Man dădea gol, poate reușeam un rezultat pozitiv, dar nu-l putem condamna. Belgienii au știut să facă pressing, au marcat după greșelile noastre”, a spus legenda fotbalului românesc în cadrul interviului.

Emoții mari la duelul câștigat cu Ucraina: “Mi-au dat lacrimile”

“Am văzut meciul cu Ucraina pe stadion, mi s-a părut senzațional. Mi-a plăcut sintagma cu ‘Generația de suflet’, o denumire frumoasă, de viitor, după ‘Generația de Aur’. Asta poate însemna ceva, o poveste frumoasă.

ADVERTISEMENT

Am simțit exact ceea ce a simțit Stanciu când a marcat, e o mare bucurie pentru un fotbalist. Să joci în fața atâtor oameni… mi-au dat lacrimile. Când dai un asemenea gol trăiești niște clipe așa de frumoase. Mă apucă nostalgia și lacrimile, a fost foarte frumos când am auzit imnul cântat de atâția suporteri”, a mai spus Liță Dumitru pentru sursa citată.

Vino pe Insula Euro din Parcul Titan să urmărim împreună naționala

Suporterii echipei naționale sunt invitați pe Insula Euro din parcul Titan să urmărească pe un ecran uriaș toate meciurile de la Euro 2024. Pe lângă experiența de a vedea împreună partidele de la Campionatul European, fanii vor avea la dispoziție și puncte de vânzare mâncare sau băutură, se vor distra cu diverse jocuri și vor asculta în fiecare zi concerte live cu DJ sau cu trupe și artiști de top, precum Puya, Antonia sau Ruby.

ADVERTISEMENT
2,06 este cota BETANO pentru pronosticul "X" la România - Slovacia